TREĆA SMENA: Brazilski kvintet, River, Real, Juve, Sporting i derbi Kita

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.11.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

KORINTIJANS - ATLETIKO MINEIRO, 23.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Atletiko Mineiro vratio se u protekloj rundi na pobednički put. Ceh za četiri meča bez pobede u prvenstvu platio je Flamengo, jedan od glavnih kandidata za šampionski pehar. I to "debelo". Atletiko je slavio sa 4:0 i večeras na gostovanju Korintijansu ima priliku da pokaže da li su rezultati iz prvog dela sezone plod realnih snaga, odnosno, ima li u taboru Horhea Sampaolija dovoljno baruta za šampionski prasak.

FORTALEZA - SAO PAULO, 23.00

(Fudbal, Brazil 1)

Domaća Fortaleza nalazi se u seriji od tri vezana poraza u prvenstvu Brazila, pa je od borbe za Kopa Libertadores dospela na ivicu onih koji se trkaju za poziciju u Kopa Sudamerikanu. Ekipi je hitno potrebna reakcija, ali u nevreme joj u goste dolazi Sao Paulo, koji i pored toga što je odigrao najmanje mečeva u šampionatu drži visoku poziciju. Trikolori sa Morumbija nanizali su 10 ligaških susreta bez neuspeha i nadaju se uspehu na Tvrđavi.

GREMIO - SEARA, 23.00

(Fudbal, Brazil 1)

Jedan od najvećih favorita večeri kada se radi o prvenstvu Brazila je Gremio. Ekipa iz Porto Alegrea nanizala je šest pobeda računajući sva takmičenja i vratila se u borbu za vrh posle nešto tromijeg starta. Na noge joj stiže Seara, koja je sakupila šest bodova manje, a taman na toliko minulih mečeva je bez poraza u ligi. Ipak, mahom je remizirala, u četiri navrata i sposobna je da četi Renata Portalupija pomrsi račune.

BINASIONAL - SPORTING KRISTAL, 23.55

(Fudbal, Peru 1)

Sporting Kristal okončao je Aperturu na trećoj poziciji, a dobri formu preneo je i na start Klausure. U ovom takmičenju tim iz Lime ostvario je maksimalan učinak i posle pet rundi se šepuri sa čela tabele. Sveukupno, Sporting je nanizao sedam prvenstvenih pobeda, a pre nepunih mesec dana u prethodnom odmeravanju snaga sa Binasionalom u gostima izvojevao je ubedljivu pobedu. Slavio je čak sa 6:3, a zanimljivo je da je i na prethodna tri njiohova dvoboja viđena goleada. Binasional je jednom slavio 4:1, a Sportinga dva puta sa 3:1 i 4:0.

REAL MADRIZ - JUVENTUS MANAGVA, 01.00

(Fudbal, Nikaragva 1)

Real protiv Juvea, ali nije derbi. Čak ni najzanimljiviji duel kola. Tako stoje stvari u Nikaragvi, gde Real Madriz dočekuje Juventus iz Managve. Domaći sastav ostao je dva kola pre kraja prvog dela Aperture bez šanse da se plasira u narednu fazu, pošto za četvrtoplasiranim zaostaje nedostižnih osam bodova. Sa druge strane, Juventus je dva boda daleko od najboljih četiri i proboj u drugu rundu mu je imperativ. Real nije slavio na tri minula duela, dok je Juve u prošloj rundi prekinuo niz od tri kola posta.

GODOJ KRUZ - RIVER PLEJT, 01.15

(Fudbal, Argentina, Liga kup)

Tim Marselja Galjarda hendikepiran ide na gostovanje Godoj Kruzu u trećem kolu Liga kupa Argentine. Čak šestorica prvotimaca nisu na raspolaganju treneru River Plejta. Pre svih povređeni vezista Ignasio Fernandez, te kolumbijski napadač Rafael Santos Bore, koji je u izolaciji zbog toga što je “zakačio“ korona virus. Mada, i pored toga gosti iz Buenos Ajres ne bi trebalo da imaju preterano težak zadatak protiv rivala koji je poražen na oba meča do sada.

FLAMENGO - ATLETIKO GOJANENSE, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Branilac titule je skoro neprepoznatljiv u odnosu na minulu kampanju. Flamengo je blizu čela tabele, ali taman kada treba da napravi odlučujući korak, on se oklizne. Ekipa je bez pobede na tri prethodna prvenstvena meča, na minula dva je izgubila, pa je doskorašnji trener Domenek Torent dobio otkaz. Kormilo je prepušteno Rožeriju Seniju, koji je debitovao porazom kod kuće u Kupu od Sao Paula pre tri dana, a noćašnji okšaj u Seriji A protiv Atletiko Gojanensea dolazi mu kao poručen. Rival je bez pobede na šest prethodnih susreta u svim takmičenjima i potpuno je van forme.

PALMEIRAS - FLUMINENSE, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Jedan od derbija 21. runde prvenstva Brazila je dvoboj Palmeirasa i Fluminensea. Domaći sastav je vezao sedam trijumfa posmatrajući sve frontove, i na njima primio svega jedan gol. Abel Fereira potpuno je "zategao" ekipu otkako je preuzeo krajem oktobra, pa Veliki zeleni kao favoriti ulaze u duel sa Fluom. Gosti iz Rio de Žaneira mogli su da se podiče sa osam vezanih ligaških okršaja bez neuspeha do proteklog kola, kada ih je u njihovom domu iznenadio Gremio i odneo ceo plen. Flu ima bod, ali i utakmicu više od rivala.

LDU KITO - AUKAS, 02.30

(Fudbal, Ekvador 1)

Jedini pravi klasik Kita na programu je noćas. LDU je domaćin Aukasu i ujedno ima ulogu favorita, mada ona nije presudna kada se igraju derbiji. Pred važan dvoboj LDU je stacioniran na vrhu sa 13 bodova u drugoj fazi šampionata, dok je Aukas sakupio devet posle šest odigranih duela. Glavna pretnja po goste biće Kristijan Borha, prvi strelac šampionata sa 18 pogodaka, nekadašnji napadač Crvene zvezde. Sa druge strane, prva violina Aukasa je Argentinac Viktor Figeroa sa 10.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara