Detalji sa otvaranja terena u Kruševcu (©Branko Starčević)
Detalji sa otvaranja terena u Kruševcu (©Branko Starčević)

U Kruševcu otvoren jedinstven Mozzartov sportski kompleks

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.06.20. | 19:59

Svečanom otvaranju modernog igrališta za fudbal, košarku i rukomet, prisustvovali su ministar Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnica Jasmina Palurović i brojne sportske zvezde Srbije

Nakon perioda praznih sportskih igrališta usled pandemije virusa korona, kompanija Mozzart ponovo je vratila omladinu na sportske terene!

Jedinstveni sportski kompleks na kojem će se u najmodernijim uslovima igrati košarka, fudbal i rukomet otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i brojne sportske legende Srbije.

Izabrane vesti

Igralište sa specijalnom podlogom, profesionalnim koševima i novim golovima, bogatije za novu ogradu i tribine, 83. je obnovljeni sportski teren u najmasovnijoj akciji za podršku sportu u regionu Sto terena za jednu igru“.

Drago mi je da na svetski dan biciklizma pričamo koliko je rekreacija neophodna svima nama. Sa punim srcem mogu da kažem da sam u gradu mladih, u gradu sportu. U gradu koji danas otvara četvrti Mozzartov teren. Ovo mesto mora da bude mesto koje će prvenstveno da ujedinjuje, mesto u kome će se praviti prvi koraci u sportu. Mesto odakle će deca kretati stopama Grbe i dolaziti do najvećih sportskih dostignuća. I gospodin Grbović i svi ostali vrhunski sportisti koji su danas ovde su upravo krenuli sa ovakvih terena, ispred zgrada, kuća. I zato pospešujemo i podržavamo sve društvene odgovorne kompanije kao što je Mozzart da se ohrabre i osnaže, da pokažu svoj društveni kapacitet. Četvrti teren ovde u Kruševcu pokazuje koliko nam je važan ovakav vid saradnje. Ovo je 83. teren koji je kompanija Mozzart otvorila u Srbiji. To pokazuje da su im rekreacija i sport na prvom mestu, rekao je ministar sporta Vanja Udovičić.

Stotine Kruševljana koji su prisustvovali otvaranju sportskog kompleksa, bili su oduševljeni mogućnošću da u svom gradu uživo vide sportske poteze legendi, dok su mališani kruševačkih klubova imali čast i jedinstvenu priliku da na oglednim časovima fudbala, košarke i rukometa od njih nauče sportske trikove.

gallery

Uspešna saradnja opštine Kruševac i regionalnog lidera industrije igara na sreću, rezultirala je otvaranjem ovog nesvakidašneg sportskog kompleksa, četvrtog po redu Mozzart terena u ovom gradu, a mnogi građani su 3. jun okarakterisali sportskim danom od nacionalnog značaja zavaljujući ovom događaju.

Hvala kompaniji Mozzart što je još jednom odabrala Kruševac, a sve zahvaljujući našem Kruševljaninu Bratislavu Gašiću koji je inicirao ovu uspešnu saradnju. Nadam se da će i ovo igralište mladi Kruševljani intenzivno koristiti, zajedno sa teretanom na otvorenom. Ovakvim sportsko-rekreativnim sadržajima dobili smo aktivne prostore i unapredili sportsku infrastrukturu u Kruševcu. Raduje me što će mladi na Mozzartovim terenima provoditi svoje slobodno vreme, družiti se i pokazati koliko je važno baviti se sportom i živeti zdravo“, istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Kompanija Mozzart ovom donacijom samo nastavlja svoju misiju, jer su puna igrališta, promovisanje sporta i pravih vrednosti ono čemu teži već dve decenije, koliko postoji.

Vodimo se idejom da sva deca treba da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom i da šampioni rastu u svim krajevima naše zemlje. Grad Kruševac je već dobio svoje terene ’Gagi Milosavljević’, ’Goran Grbović’, zatim sportski kompleks u naselju Pejton. Sve ovo potvrđuje našu težnju, a to je da se za što više dečaka i devojčica omoguće uslovi kakve naši reprezentativci možda nisu imali. Da smo sportska nacija, potvrđuje sve veći broj sugrađana koji prisustvuje svakom našem događaju zbog čega smo im zahvalni i nezmerno ponosni. Počastvovani smo i što smo na jednom mestu okupili ovoliko važnih imena i u saradnji sa opštinom Kruševac napravili pravi praznik sporta“, poručio je izvršni direktor Mozzarta Dejan Ćirović.

Otvaranju su prisutvovali košarkaška legenda Dejan Tomašević, te nekadašnji reprezentativac i aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, proslavljeni košarkaš i aktuelni direktor Arene Beograd Gorana Grbovića, nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije i sadašnji tehnički direktor Rukometnog saveza Srbije Ratko Nikolić, fudbalska zvezda i aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić, reprezentativac Srbije i zvezda Olimpika iz Marselja Nemanja Radonjić.

Na opšte oduševljenje najmlađih posetilaca koji su se borili za selfije i autograme, na novom terenu pojavili su se i srpski jutjuberi Đota Freestyle i Nole, koji su među publikom na internetu poznati po svom umeću sa loptom.

Sa željom da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, kompanija je Mozzart je čitav prihod prikupljen u humanitarnom takmičenju u šutiranju trojki, u iznosu od 100.000 dinara, namenila za lečenje dečaka Dimitrija Lazića iz Kruševca. Troje najuspešnijih šutera, koji su i sami dali doprinos u humanitarnom delu, kući su poneli sjajne sportske nagrade koje je Mozzart pripremio za njih. 



tagovi

100 terena za jednu igruMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara