Zvezda precrtala strance: Bez Cirbesa, Stratosa i Reglanda u Superligi

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.19. | 14:33

Konačna odluka novog šampiona Jadranske lige

Majk Cirbes, Džo Regland i Stratos Perperoglu nisu prijavljeni za ovogodišnje izdanje Superlige, saznaje MOZZART Sport. Učesnici domaćeg prvenstva imali su rok danas do 14 časova da u kancelarije KLS predaju spiskove s igračima za takmičenje koje će trajati maksimalno naredna dva meseca, a Crvena zvezda je pored dvojice povređenih asova odlučila da otpiše i Cirbesa.

To znači da će novi šampion Jadranske lige u sezonu ući sa Majklom Odžom, Kej Sijem Riversom, Mohamedom Fajeom i Bilijem Beronom kao inostranim košarkašima. Podsetimo, propozicije košarkaške Superlige kažu da maksimalno četvorica stranaca mogu biti prijavljeni za takmičenje. Trener crveno-belih Milan Tomić je zbog povreda morao da odstrani Reglanda i Perperoglua i za njih je sezona završena, dok je izostanak nemačkog centra možda donekle iznenađenje. 

Izabrane vesti

Suštinski, to znači da će veću minutažu u Superligi dobiti Aleksa Radanov, Nemanja Nenadić i Dušan Ristić. Radanov i Nenadić podeliće Reglandove, a Ristić Cirbesove minute kao zamena Odžu u reketu. Košarkaška javnost u Srbiji je posle Zvezdinog pokoravanja Jadrana spekulisala ko bi od stranaca mogao da otpadne u finišu sezone, a donekle se očekivalo da će to biti Rivers. On će, ipak, odraditi ugovor do kraja Superlige, posle čega će Milan Tomić i stručni štab odlučiti da li će se ulaziti u pregovore za produžetak ugovora. 
„Imao je povredu... Dva meseca je igrao u Italiji, ali sam odlučio da ga dovedem. Dobro smo se raspitali, imali smo informacije da je veliki profesionalac. Dobro je dete. Ne možete lako da pronađete takve igrače“, izjavio je nedavno Tomić.

Podsetimo, Cirbes je u januaru bio skrajnut iz tima na dve sedmice posle loših izdanja u Jadranskoj ligi i Evrokupu, posle čega se vratio u sastav i odradio ostatak sezone u solidnoj formi. Imao je važnu ulogu u finalnoj seriji Jadranske lige protiv Budućnosti, gde je zajedno sa Odžom potpuno umanjio učinak zvanično najkorisnijeg igrača ABA lige - Goge Bitadzea
„Cirbes se vratio posle svega što se dešavalo u januaru. Trener mora da veruje u svoje igrače kada se osećaju najlošije“, poručio je Tomić na konferenciji za novinare po osvajanju titule.

S obzirom da je Cirbes letos potpisao ugovor na godinu dana, gotovo je izvesno da ovo znači i kraj saradnje za dve strane. Ali, po ovom pitanju verovatno će se oglasiti i klub sa Malog Kalemegdana. U svakom slučaju, Majk Cirbes i Crvena zvezda imaju fantastične tri godine iza sebe, pošto je kroz dva mandata osvojio tri šampionska prstena u Jadranskoj ligi. Sa Zvezdom takođe ima i dva prvenstva Srbije (2015, 2016), jedan Kup Radivoja Koraća (2015) i ABA Superkup osvojen prošlog septembra. Bio je i član idealne petorke Jadranske lige u sezoni 2015/16. 

Zanimljivo, Crvena zvezda je za Superligu prijavila samo 13 igrača. 

CRVENA ZVEZDA – SPISAK IGRAČA

2 Aleksa Radanov
3 Filip Čović
4 Marko Kešelj
7 Dejan Davidovac
9 Nemanja Nenadić
10 Branko Lazić
11 Mohamed Faje
12 Bili Beron
13 Ognjen Dobrić
14 Dušan Ristić
22 Boriša Simanić
23 Kej Si Rivers
50 Majkl Odžo

Foto: MN Press


tagovi

Majk CirbesDžo ReglandStratos Perperoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara