Demerijus Tomas (©AFP)
Demerijus Tomas (©AFP)

Amerika u šoku: Preminuo Demerijus Tomas

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 08:54

Član šampionskog tima Denver Bronkosa pronađen mrtav u svojoj kući u Rozvelu, u Džordžiji. Zasad, kaže se da su medicinski razlozi uzrok smrti jednog od Top 10 risivera u prethodnoj deceniji

SAD je u suzama. Bivši NFL star, Demerijus Tomas, preminuo je u 33. godini u svom domu u Rozvelu, u državi Džordžija.

Radi se o četvorostrukom Prouboleru koji je veći deo karijere proveo u Denveru sa kojim je 2015. godine osvojio Superboul posle pobede nad Karolinom sa 24:10. U godinama kada je tim iz Kolorada dominirao bio je omiljena meta legendarnog kvoterbeka Pejtona Meninga.

Izabrane vesti

Bronkosi su ga izabrali kao pika prve runde drafta sa 22. pozicije 2010. godine. Posle šest godina u Denveru u finišu karijere igrao je kratko za Hjuston Teksanse, Nju Ingland Petriotse, da bi karijeru završio u Njujork Džetsima pre dve godine.

Preliminarna istraga pokazala je da je Tomasova smrt posledica medicinskog problema, ali se ne pominju pojedinosti.

"Slomljeni smo. Demerijusova ljudskost, toplina i zarazni osmeh uvek će ostati u sećanju za one koju su ga poznavali i voleli“, saopštili su u Bronkosima.

Jedan od Top 10 u prethodnih desetak godina je u pet uzastopnih sezona prebacio 1.000 jardi u dresu Denvera. Rekord karijere od 111 hvatanja za 1.694 jardi imao je 2014. Uhvatio je u karijeri 724 lopti za 9.763 jardi, a imao je 63 tačdauna.

"Uvek možete da računate na Demerijusa Tomasa. On spada među najbolje igrače u istoriji Bronkosa zbog onoga što je uradio na terenu, ali i i za zajednicu u Denveru“, govorio je za Tomasa jedan od čelnika franšize iz Kolorada Džon Elvej.

Vest o Tomasovoj smrti rastužila je SAD. Sadašnji i bivši asovi NFL-a se opraštaju putem društvenih mreža.


tagovi

NFLNFL ligaDenver BronkosDemerijus Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara