Najnovije vesti

Armin Sinančević bacio kuglu u Dohi za olimpijsku medalju

Vreme čitanja: 1 minuta

Armin Sinančević (©Starsport)

Izjednačio srpski rekord – 21,88

Ako je neko pomislio da je 21,88 metra i državni rekord postavljen u Baru na prvomajskom mitingu bio slučajnost, Armin Sinančević je dokazao da nije i to na takmičenju najvišeg ranga.

Srpski šampion u bacanju kugle takmičio se večeras u Dohi na mitingu Dijamantske lige, gde je osvojio treće mesto hicem identičnim državnom rekordu – 21,88 metara.

Inače, čisto poređenja radi, na poslednjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Amerikanac Džo Kovač je osvojio srebro hicem kraćim za deset centimetara.

Potpuni kuriozitet je da je Sinančević večeras imao najdalji hitac u Dohi, ali da nije pobedio! Prvo mesto je osvojio Novozelanđanin Tomas Volš, kojem je najveća daljina bila 21,76 centimetara. O čemu se onda radi? Sva osmorica takmičara u finalu imaju po pet bacanja. Najbolja trojica ostaju da bace još po jednom i raspored zavisi isključivo od tog poslednjeg hica.

A, Armin Sinančević je u tom šestom pokušaju prestupio, dok je Volš baš tada bacio 21,76, a „srebrni“ Filip Mihaljević iz Hrvatske je bacio 21,57 centimetara.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva