©AFP
©AFP

Crna Gora ide na Olimpijske igre, Lavice osvetlale obraz svih selekcija sa prostora bivše Jugoslavije

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 19:17

Selekcija Kima Rasmusena na završnom turniru, Srbija ubedljiva protiv Kazahstana u meču bez takmičarskog značaja (42:30)

Ženska rukomenta reprezentacija Crne Gore biće jedina selekcija sa prostora bivše Jugoslavije u obe konkurencije, koja će učestovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Popularne Lavice danas su poražene od Rumunije sa 25:28, ali im je i to bilo dovoljno da obezbede vizu za završni turnir, jer su u trouglu sa današnjim protivnikom i selekcijom Norveške, imale najbolju gol razliku. Pored njih u Tokiju iz grupe 3 će se naći i Norvežanke.

Crnogorkama je veliki rezultat donelo ubedljivo slavlje nad Norveškom u prvom kolu (28:23), a Rumunkama je presudio poraz identičnom razlikom od Norveške (24:29).

Izabrane vesti

Selekcija Kima Rasmusena jeste poražena danas, ali je tokom najvećeg toka meča imala svoju sudbinu pod apsolutnom kotrolom. Crnogorke su potpuno stale u završnici, kada su povele sa 24:22 i shvatile da je sve praktično rešeno. Rumunija je u završnici krenula na sve illi ništa, pa je meč okončala serijom 6:1, koja nije bila dovoljna da se nađu na završnom turniru.

Reprezentacija Srbije sačuvala je čast ubedljivom pobedom nad Kazahstanom u poslednjem meču kvalifikacionog turnira u Đeru - 42:30 (23:16).

Izabranice Ljubomira Obradovića su bile potpuno sigurne od početka do kraja meča, a na kraju su stigle i do prilično ubedljivog slavlja.

Jovana Kovačević je bila najefikasnija u našoj selekciji sa osam golova, Katarina Krpež Šlezak i Slađana Pop Lazić su postigle po šest, a Sanja Radosavljević i Željka Nikolić po pet golova. Najefikasnija igračica meča bila je reprezentativka Kazahstana Irina Aleksandrova sa devet golova.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE (Ž) – 3. KOLO

Nedelja

GRUPA 1 (LIRIJA, ŠPANIJA)

19.30: Argentina - Španija


GRUPA 2 (ĐER, MAĐARSKA)

Srbija - Kazahstan 42:30 (23:16)

20.30: (2,95) Mađarska (8,50) Rusija (1.55)


GRUPA 3 (PODGORICA, CRNA GORA)

Crna Gora - Rumunija 25:28 (15:15)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara