Formula 1 (©AFP)
Formula 1 (©AFP)

F1 otkazala još tri trke

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.06.20. | 13:31

Ove godine bez VN Azerbejdžana, Japana i Singapura

Dok se timovi Formule 1 pripremaju za početak sezone 5. jula u Austriji na pisti Špilberg kalendar i dalje nije utanačen. Šta više, sve je "tanji".

Danas je naime stigla vest da su otkazane još tri velike nagrade, tako da ih je sada ukupno sedam koje se neće voziti u 2020. Tako se Holandiji, Australiji, Monaku i Francuskoj pridružili Azerbejdžan, Japan i Singapur.

Izabrane vesti

Kako sada stvari stoje, moglo bi da se dogodi da sve trke u predstojećoj sezoni budu odvežene u Evropi, naravno bez gledalaca. Za sada će Austija biti domaćin dve trke 5. i 12. jula, kao i Velika Britanija, tj. Silverston 2. i 9. avgusta, između njih 19. jula vozi se Hunagroring, 16. avgusta na redu je Španija, 30. istog meseca Belgija i 6. septembra Monca.

Veliki broj trka je pod znakom pitanja, odloženo ih je četiri, a pod znakom pitanja pet. Zajedno sa Velikom nagradom Rusije koja je čak dobila novi datum održavanja - 27. septembar. I pored velikih organizacionih problema čelni ljudi Formule 1 veruju da će uspeti da se odveze između 15 i 18 velikih nagrada u 2020.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara