Luis Hamilton ©AFP
Luis Hamilton ©AFP

Hamilton prebrz pred navijačima u Sočiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 15:23

Vozač Mercedesa na VN Rusije uzeo 96. pol-poziciju u karijeri

Uzdudljive F1 kvalifikacije za Veliki nagradu Rusije, prve u novoj sezoni sa (ograničenim brojem) navijača na tribinama, donele su starog pobednika – Luisa Hamiltona. Vozač Mercedesa je u svom maniru, i pored problema u kojima se našao, u rekordnom vremenu uzeo 96. pol-poziciju u karijeri, drugu na pisti u Sočiju.

Ubitačni duet Mercedesa je na vrhu “pocepao” Maks Ferštapen,tako da će se Red Bulov bolid naći sutra na startu između dva crno-srebrna, pošto je Valteri Botas postavio treće vreme.

Izabrane vesti

“Pozdravio bih navijače na tribinama, mnogo su mi nedostajali, Jutros u hotelu me je nekoliko njih sačekalo, mnogo su me dirnuli. Što se tiče kvalifkacija, bile su pakleno teške. Jedne od najtežih. Lepo je biti na pol-poziciji, ali ovo je jedna od staza gde to ne znači mnogo, a i vozači na mekim pneumaticima će imati prednost. Očekuje me težak posao sutra, ali se nadam da ću pobediti”, izjavio je aktuelni šampion Formule 1.

Težak incident Sebastijana Fetela zaustavio je drugi deo kvalifikacija, što je moglo da uzrokuje pravi haos u plasmanu, to jest ispadanje pre svih Luisa Hamiltona koji umalo nije dobio priliku da nastavi da vozi. Inače, Fetel je izgubio kontrolu nad Ferarijem u krivini nakon čega je udario u zaštitni zid i srećom je prošao nepovređen.

Do sada je u ovoj krnjoj sezoni najržeg cirkusa odvoženo devet trka, a Velika nagrada Rusije u Sočiju startuje u 13 časova u nedelju.

Plasman vozača: 1. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) 190 poena, 2. Valteri Botas (Finska, Mercedes) 135, 3. Maks Ferštapen (Holandija, Red Bul) 110, 4. Lando Noris (V. Britanija, Meklaren) 65, 5. Aleksander Albon (Tajland, Red Bul) 63…

Plasman timova: 1. Mercedes 325, 2. Red Bul – Honda 173, 3. Meklaren – Reno 106, 4. Rejsing Point – Mercedes 92, 5. Reno 83…

Startni raspored za VN Rusije: 1. Hamilton, 2. Ferštapen, 3. Botas, 4. Perez, 5. Rikardo, 6. Sainc, 7. Okon, 8. Noris, 9. Gasli, 10. Albon… 


tagovi

Luis HamiltonVN Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara