Istorija u Zagrebu: Radnički šampion Jadrana!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 20:10

Veliko slavlje Kragujevčana nad Jugom - 14:12

Istorija je ispisana u Zagrebu! Radnički iz Kragujevca je prvi put u svojoj istoriji postao osvajač Regionalne lige, pošto je u velikom finalu, posle sjajne igre savladao Jug sa 14:12.

Ovo je prvi put u istoriji klupskog vaterpola u našoj zemlji da se jedan srpski klub popeo na krov Jadrana. Radničkom je to uspelo na zaista sjajan način. Prvo je u polufinalu srušena zagrebačka Mladost, a potom i Jug iz Dubrovnika.

Izabrane vesti

Uroš Stevanović je na fantastičan način pripremio ekipu za finalni turnir. Kragujevčani su bili autsajtedi u oba meča, ali su oba odigrali na sjajan način i zasluženo stigli do trofeja. Stevanović je u finalu pronašao dobitnu taktiku i potpuno vezao ruke protivničkom sastavu.

Radnički je imao veliki broj raspoloženih igrača u svojim redovima. Najefikasniji je bio Marko Radulović sa četiri pogotka, tri je dao Filip Janković, dok se dva puta u strelce upisao Strahinja Rašović.

Jug je podbacio u odbrani, ekipa Vjekoslava Kobešćaka je bila u kontraritmu tokom čitave utakmice, konstatno je jurila prednost srpskog tima i na kraju nije imala snage za potpuni prekoret.

Kragujevčani su bili raspucani tokom čitave utakmice, imali su minimalnu prednost i posle druge i treće četvrtine, a onda su dodali zategli odbranu u poslednjoj deonici i slomili protivnika. Jug u poslednjih pet minuta nije uspeo da zatrese mrežu gostiju, dok su sa druge strane, pogađali Miloš Miličić i Strahinja Rašović, koji su ujedno postavili i konačan rezultat utakmice.

Ranije danas u borbi za treće mesto Jadran je savladao utučenu Mladost sa 11:8.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara