(Reuters)
(Reuters)

Još petorica iz Mercedesa "dobila krila"

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 12:23

Posle Hodžkinsona i petorka šefova nemačkog tima preletela u ekipu Red Bula

Pre desetak dana je objavljeno da je Ben Hodžkinson napustio ekipu Mercedesa i da će po obaveznom odmoru, na početku sledeće godine biti imenovan za tehničkog direktora Red Bula. Međutim to nije kraj preleta iz nemačke ekipe u Milton Kinsa, jer su još petorica "dobila krila"...

Putem Hodžkinsona, kako je saopštio Red Bul, krenuli su Stiv Bluit direktor odeljenja za pogonski agregat, Omid Mostagimi, zadužen za elektroniku i ERS, Pip Klod, glavni za mehanički dizajn ERS, Enton Mejo, šef odeljenja za dizajn motora sa unutrašnjim sagorevanjem i Stiv Brodi šef odeljenja za motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Izabrane vesti

"Današnja imenovanja osoba na ključne pozicije tima pokazuju našu snažnu posvećenost ciljevima. Svakako da imamo koristi od toga što se naš kampus nalazi u Velikoj Britaniji, gde nam je omogućen pristup ogromnom bogatstvu inženjerskih talenata. Saradnja našeg novog tehničkog direktora, Bena Hodžkinsona sa starim ključnim timom u Honda Rejsing Razvoju i novim pojačanjima doneće ogromno iskustva, stručnost i inovativnost u programu Red Bula Povertrains i pružiće nam najjaču moguću tehničku platformu za budućnost", rekao je Kristijan Horner, vlasnik ekipe Red Bul koja od 2013. čeka timsku titulu u Formuli 1 posle četiri godine aposlutne dominacije četvorostrukog šampiona Sebastijana Fetela i Maksa Vebera.

Posle tri ovosezonske trke, Maks Verstapen je sa jednom pobedom i dva druga mesta, trenutno sakupio 61 bod, odnosno osam manje iza lidera Luisa Hamiltona u Meklarenu, koji je ostvario dva trijumfa i zauzeo jedno drugo mesto, dok je drugi pilot Red Bula Serhio Perez na šestoj poziciji sa 22 boda.

U konkurenciji timova Mercedes vodi sa 101 bodom, dok Red Bul bul ima 83.

Sledeća trka, za Veliku nagradu Španije, biće vožena u nedelju na stazi Katalunja u Montmelu, pregrađu Barselone.


tagovi

Red Bul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara