Kristijan Blumenfelt (©Reuters)
Kristijan Blumenfelt (©Reuters)

Norveška ima heroja, Blumenfeltu pozlilo posle zlata u Tokiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.07.21. | 02:34

Triatlonac iz Skandinavije doneo svojoj zemlji prvu olimpijsku medalju u ovom sportu. Povraćao u ciljnoj ravnini, ukazana mu je pomoć, ali se, srećom, brzo oporavio

Norveška slavi Kristijana Blumenfelta, olimpijskog šampiona u triatlonu. On je doneo svojoj zemlji prvu medalju u istoriji u ovom sportu, još onu najsjajniju. Trku je završio za 1:45:04. Pošto je ušao u ciljnu ravninu pozlilu mu je, povraćao je, pao je na zemlju, ali je bio u svesnoj stanju.

OVDE pratite treći dan na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izabrane vesti

Odmah mu je ukazana lekarska pomoć, smešten je u invalidska kolica, ali se brzo oporavio i kasnije mu je dodeljena zlatna medalja na ceremoniji. Blumenfelt je pre pet godina u Rio de Žaneiru bio tek na 13. mestu, a sada je postao novi olimpijski šampion.

Skandinavac je ključnu prednost ostvario u poslednjih 800 metara trčanja, kada je sprintom ostavio iza sebe dvojicu konkurenata i prvi presekao vrpcu. Inače, njegovo zlato je prvo za Norvešku na Igrama u japanskoj prestonici.

Triatlonac iz Velike Bitanije Alek Ije je u debitantskom učešću na Olimpijskim igrama stigao do srebra, dok je Hajden Vilde s Novog Zelanda osvojio bronzanu medalju.



tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara