Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Novi otkaz na SP u Egiptu: Švajcarska umesto SAD

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.01.21. | 00:01

Igraće sveevropskoj grupi E sa Francuskom, Austrijom i Norveškom

Dan pred zvaničan početak Svetskog prvenstva za rukometaše u Egiptu, pljušte otkazi. Tokom dana Makedonija je popunila prazninu nastalu odustajanjem Češke desetkovane korona virusom, a sreća koja je okrenula leđa Sjedinjenim Američkim Državama u isto vreme se osmehnula selekciji Švajcarske.

Dakle, odustajanje SAD-a i dolazak Švajcarske kao zamenjske selekcije napravilo je od Grupe E jedinu u kojoj će se takmičiti isključivo evropske selekcije. Švajcarci će se nadmetati sa susedima Francuskom i Austrijom, kao i sa Norveškom, vicešampionom prethodnog Svetskog prvenstva.

Izabrane vesti

Ova vest sigurno je obradovala mnoge neutrale ljubitelje rukometa jer bi na planetarnoj smotri trebalo da zaigra višestruki uzastopni MVP Bundeslige, kao i jedan od najboljih srednjih bekova Evrope u poslednjoj deceniji Endi Šmid.

Kako stvari trenutno stoje, i Zelenortska ostrva imaju velikih problema, a zamena za njih bila bi selekcija Holandije. Još tri reprezentacije na listi zamena su Crna Gora, Ukrajina i Srbija i videćemo da li će neku od pomenutih selekcija fortuna pogurati na sever Afrike.

 


tagovi

reprezentacija ŠvajcarskeŠvajcarska 1Svetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara