Nenad Maksić ©MN Press
Nenad Maksić ©MN Press

Partizan napada titulu i u rukometu: Za mesec dana došlo šest pojačanja, spreman plan za rušenje Vojvodine

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.07.21. | 17:04

Crno-beli znatno kvalitetniji dočekuju narednu sezonu

Krizu koja je poslednjih nekoliko godina stanovala na Humskoj, zamenile su šampionske ambicije. Rukometaši Partizana su prošle sezone osvojili vicešampionsku titulu u domaćem prvenstvu i posle osam godina pauze izborili učešće u SEHA ligi, a naredne sezone će pokušati dodatno da podignu lestvicu. Ambicije crno-belih su da zaigraju ozbiljnu ulogu u regionalnoj ligi, ali i da pokušaju da skinu Vojvodinu sa trona.

To neće biti nimalo lagan posao, s obzirom da vladavina Lala traje osam godina, ali crno-beli su ovog leta učinili sve da tim učine ozbiljno konkurentnim u svim takmičenjima. Parni valjak je u poslednjih mesec dana doveo šest vrlo ozbiljnih pojačanja, a ako se tome doda da je još pre kraja prošle sezone dogovoren dolazak levog beka Nikole Zečevića, dolazi se do potpuno obnovljenog i gotovo formiranog tima, sposobnog da ispuni ciljeve koji su pred njega postavljeni.

Izabrane vesti

Juniorski reprezentativac Uroš Kojadinović (21) bio je premijerno pojačanje ovog leta. O tome koliko veruju u crno-belom taboru veruju u kvalitet i potencijal desnog krila govori podatak da je doskorašnji prvotimac subotičkog Spartaka potpisao trogodišnji ugovor sa novim klubom.

Da su ambicije Partizana više nego ozbiljne pokazalo je i dovođenje levog krila Borisa Radivojevića. U pitanju je povratnik u crno-beli tabor, koji je 2019. godine prešao u niški Železničar, zajedno sa bratom Bojanom, ali ga je put ponovo odveo u Beograd.

Nemanja Živković ©Star SportNemanja Živković ©Star Sport

To nije bilo sve od jačanja krilnih pozicija u Humskoj, pošto se u klub se vratio i nekadašnji kapiten Nemanja Živković, koji je prošlu sezonu igrao u Slovenj Gradecu. Živković je ponikao u crno-belom dresu i bio je velika želja uprave kluba ovog leta, pošto se radi o borbenom i energičnom igraču, koji dobro zna šta znači nošenje dresa Partizana.

Nakon što su kompetirali krilne pozicije, crno-beli su se orjentisali na bekovske. Ekipu Nenada Maksića pojačao je Đorđe Pisarić, koji je prošle sezone igrao za Metaloplastiku i u Šapcu stekao iskustvo igranja u regionalnom takmičenju. Pisarić igra na poziciji centralnog beka i od njega se očekuje da bude jedan od organizatora Partizanove igre.

STOJANOVIĆ DONEO OGROMNO ISKUSTVO, NA MAKSIĆU ZADATAK DA SKLOPI KOCKICE

Aleksandar Stojanović (©Star Sport)Aleksandar Stojanović (©Star Sport)

Kvalitet, ali i iskustvo više ovoj ekipi, doneo je i nekadašnji reprezentativac Aleksandar Stojanović. Vremešni desni bek, koji je prošle sezone takođe nastupao za niški Železničar, ima ozbiljno međunarodno iskustvo. O tome svedoči i činjenica da je godinam,a igrao u Ligi šampiona za Vardar, Celje, Koper i Kadeten. Mogao bi da bude Maksićev "pomoćnik" na terenu i neko ko će svojim znanjem usmeravati mlade igrače.

Poslednji u nizu u Humskoj parafirao je mladi srednji bek Veljko Popović. U pitanju je momak rođen 2000. godine, koji je prošle sezone bio najbolji igrač Obilića. Veruje se da će predstavljati idealan spoj mladosti i iskustva u bekovskoj liniji Parnog valjka.

Na nekadašnjem rukometnom majstoru Nenadu Maksiću je sada da kvalitetno posloži kockice i do jeseni dobro pripremi ekipu za vrlo zahtevnu sezonu sezonu. Da proces rušenja Vojvodine neće biti nimalo lagan potvrđuje i činjenica da na jačanju ekipe radi i Vojvodina, koja je prošlu sezonu okončala sa svih 14 pobeda u plej-ofu. Konkretno se misli na dvojicu Slovenaca Gregora Ocvirka i Nejca Žmavca.

Posle prilično lošeg perioda kvalitet će podići i Crvena zvezda, koja je značajno veće ambicije u ovoj sezoni najavila dovođenjem odličnog centralnog beka Marka Krsmančića. U pitanju je nekadašnji igrač Jugovića iz Kaća, koji je proteklih godina skupljao iskustvo i znanje u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Turskoj, a prošle sezone je osvojio šampionski trofej sa austrijskim Alpa Haradom.


tagovi

Nenad Maksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara