(©MN Press)
(©MN Press)

Ribnica dotukla umornu i uzdrmanu Vojvodinu

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.11.21. | 21:33

Kraljevčani slavili u Novom Sadu – 3:2

Odbojkaši Ribnice iz Kraljeva savladali su ekipu Vojvodine Ns seme u Novom Sadu u okviru devetog kola odbojkaške Superlige Srbije - 3:2 (22:25, 25:21, 25:17, 25:27, 10:15).

Novosađani nisu uspeli da se oporave od teškog poraza od Partizana od 3:0 u prvoj utakmici Kupa i da nastave pobedonosni niz u prvenstvu.

Izabrane vesti

Na samom startu utakmice viđena je prava rezultatska klacklica, igralo se poen za poen, ali je Ribnica imala konstantno blagu prednost od najviše dva poena razlike. Gosti su uspeli prvi put da se značajnije rezultatski odlepe pri rezultatu 14:10 i tu prednost od četiri poena uspeli su da čuvaju. Vojvodina se vratila u utakmicu, zahvaljujući Davidu Mehiću i Stevanu Simiću i stigla do izjednačenja - 19:19. Posle tajm-auta Ribnica je ponovo pobegla i osvojila prvi set.

Drugi set je snažnim smečom otvorio Lazar Bajandić i bio vesnik mnogo bolje igre Vojvodine. Moglo bi se reći da su dva tima zamenila uloge iz prvog seta – Vojvodina je imala prednost uglavnom od dva do tri poena, a gosti držali priključak. Puleni Slobodana Boškana odlepili su se na 13:7 i čuvali prednost do kraja. Najviše se istakao David Mehić, a u bitnim momentima blistali su i kapiten Stevan Simić, kao i Lazar Bajandić, koji je imao nekoliko uspešnih blokova.

Treći set pripao je takođe Novosađanima (25:17). Iako je na startu bila izjednačena borba, Vojvodina je uspela da se na krilima, pre svih, kapitena Simića odvoji na 12:8. Do kraja seta Vojvodina je samo uvećavala prednost, a u trenucima kada se Ribnica nakratko probudila preko Okošanovića i Todorovića, istakao se kapiten Simić koji je zabeležio nekoliko uspešnih blokova.

U narednom setu viđeno je najviše uzbuđenja. Vojvodina je krenula mnogo bolje i stekla na samom startu značajnu prednost od četiri poena razlike. Međutim, sredinom seta Novosađani su se opustili, a uspavanost šampionskog tima gosti su iskoristili i sa nekoliko vezanih poena istopili zaostatak. Najpre su izjednačili predvođeni Stefanovićem, Ubiparipom i Okošanovićem, a onda i preuzeli vođstvo. Odlučujuće poene gosti su uzeli zahvaljujući dobrom bloku. U dramatičnoj završnici Ribnica je iskoristila treću set loptu da izjednači na 2:2 u setovima.

Peti set bolje su otvorili Kraljevčani, igrali su odlučnije i pobedili sa 15:11. Rano su gosti napravili razliku od četiri poena, odlično je funkcionisao njihov blok, primač Ivan Todorović zabeležio je značajne poene u prelomnim trenucima i snažnim smečom doneo meč loptu svom timu. Okošanović je asom doneo veliku pobedu Ribnici.

Kapiten Vojvodine Stevan Simić rekao je da ostaje žal zbog toga što nisu iskoristili šansu koju su imalu tokom četvrtog seta.

Poraz protiv Partizana u Kupu nam je mnogo teško pao, nismo očekivali baš tako ubedljiv poraz. Imali smo svoje šanse na ovoj utakmici koje u četvrtom setu nismo iskoristili, ali kasnije smo ostali bez snage i protivnik je to okrenuo u svoju korist. Znali smo da neće biti lako, takođe i Parapunov nam je povređen, a on je pravio dosta poena“, izjavio je Simić.

Trener Vojvodine Slobodan Boškan rekao je da je za poraz umor bio presudan i da se nije lako vratiti u utakmicu kad se ispustiti velika prednost.

„Ovo je bila utakmica u kojoj kako je odmicalo vreme video se umor jer smo ušli u ritam utakmica i to ostavi traga na celu ekipu. Nije lako kad ispustiš prednost od 16:10, a vodiš dva jedan u setovima. Mislim da je Ribnica bila odlučnija i hrabrija u završnici četvrtog i u petom setu tako da sve svoje poene su zaradili, nismo ih mi poklonili. Oni su blokom i odbranom to dobro umirili, a posle iz toga pravili kontranapade. Mislio sam da će Milan Zečević dati malo više energije, međutim mlad je i veliko je sve ovo iskušenje za njega“, istakao je Boškan.

Kratko se osvrnuo i na predstojeći meč Lige šampiona u Berlinu.

Berlin je dobra ekipa, trenutno su prvi u prvenstvu. Očekujem da odigramo hrabro i damo svoj maksmimum u tom prvom kolu Lige šampiona“, rekao je Boškan i dodao da u Berlin neće putovati povređeni korektor Parapunov

PIŠEAleksandar Milošević



 

:


tagovi

OK VojvodinaOK Ribnica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara