Rukometašice dobile protivnice na EP

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.06.20. | 13:31

Na Holandiju, Mađarsku i Hrvatsku

Srpske rukometašice saznale su danas ko će im biti rivalke u grupi na Evropskom prvenstvu u Norveškoj.

Šampionat će se igrati u decembru, a Srbija će odmeriti snage sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom. Utisak je da je grupa po meri i da tim selektora Ljubomira Obradovića ima realne šanse da se plasira u drugu fazu takmičenja.

Izabrane vesti

Holanđanke su aktuelne svetske šampionke i tim koji nikako ne leži Srbiji. Na minulom prvenstvu sveta prošlog decembra slavile su u međusobnom duelu u grupi sa 36:23. Mađarska ima solidnu reprezentaciju, dok Hrvatska ne spada u svetski vrh, za razliku od njihovog muškog tima.

Na Evropskom prvenstvu nema lakih i teških protivnika. Sve su to ozbiljne reprezentacije i ozbiljne grupe. Svi se znamo, jedino je Hrvatska mala nepoznanica, ali i njih ćemo imati vremena da upoznamo. Holandija je prvak sveta, Mađarska ozbiljan protivnik. U ukrštanju nas čekaju Norvežanke, Rumunke, Nemice i Poljakinje. Igrali smo sa svima. Imamo razloga da budemo optimisti što se svega tiče, jer je ova reprezentacija pokazala da ima potencijala i da može da se nosi sa svima“, rekao je selektor Obradović za sajt saveza.

Evropsko prvenstvo u rukometu igraće se od 3. do 20. decembra u Norveškoj, a Srbija će mečeve prve faze igrati u Trondhajmu.

Uživajte u novoj epizodi Mozzart Njuzza!



tagovi

ep u rukometuženska rukometna reprezentacija SrbijeLjubomir Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara