Katarina Krpež Šlezak (© Star sport)
Katarina Krpež Šlezak (© Star sport)

Selektor opominje: Ne bismo smeli da primamo lake golove

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 22:29

„Napravile smo mnogo grešaka, ali to je normalno“, ima razumevanja kapiten Katarina Krpež Šlezak

Ogroman kapital stekla je ženska rukometna reprezentacija Srbije u Šalji. Dobile su Slovakinje 26:19 i primakle se plasmanu na Prvenstvo sveta.

Primakle, ali ga još nisu osigurale, iako je prvi meč baraža završen mimo očekivanja.

Izabrane vesti

Sam rezultat je okej. Ostalo? U nekim periodima smo bili baš loši u napadu, neki detalji u odbrani mi se baš nisu svideli. Malo smo izgubili samopuzdanje zbog promašenih zicera u prvom poluvremenu, primili smo i neke lake golove, što ne bismo smeli. Onda smo se dogovorili šta moramo da promenimo i drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje. Pobeda je najvažnija, ima još detalja na kojima bi treba raditi. Čeka nas drugo poluvreme u Srbiji za koje treba da se spremimo, da ispravimo ove greške i da bude još bolje“, upozorava Uroš Bregar, novi selektor rukometašica.

Naša najefikasnija igračica u Slovačkoj bila je Jovana Kovačević, strelac osam golova.

Znale smo da neće biti lako, da će se Slovakinje boriti. Cilj je bio da pobedimo, da bismo u Srbiji imale još veću motivaciju da se plasiramo na Svetsko prvenstvo“.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak saglasla je u oceni da nije baš sve bilo potaman, ali razumevanje za oscilacije pronalazi u činjenici da je ovo bio debi novog selektora.

Bile smo u grču na početku, trebalo je vremena da se opustimo. Napravile smo mnogo grešaka, ali to je normalno, nov je selektor i sistem rada. Srećna sam zbog pobede, ona je najbitnija. U drugoj utakmici moramo da budemo ozbiljnije“, pojasnila je Katarina Krpež Šlezak.

Revanš Srbija – Slovačka igra se 21. aprila od 18 časova u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici. Pobednik će osigurati plasman na završni tirnir Prvenstva sveta, od 9. do 21. decembra u Španiji.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeKatarina KrpežUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara