Odbojkašice Skandićija (©CEV)
Odbojkašice Skandićija (©CEV)

Skandići na rusko-kineski pogon: Žu i Antropova overile finale, Ortman stala kad ne treba

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 19:15

Italijanski tim će se boriti za titulu u CEV kupu, Turkinjama nije bio dovoljan trijumf 3:2 u revanšu

Prvi duel u Italiji nije doneo dramu i neizvesnost, a u drugom je sve nadoknađeno. U Istanbulu je večeras publika mogla da gleda veoma zanimljiv okršaj Turkiš Erlajnza i Skandićija, ali se na kraju nije radovala zbog prolaska u finale. Turski tim je dobio revanš meč polufinala CEV kupa posle pet setova - 3:2 (25:21, 18:25, 26:24, 23:25, 15:10), ali će se za trofej boriti italijanski sastav jer je prvu utakmicu dobio maksimalnim rezultatom.

Žu Ting i drugarice će u finalu sigurno igrati sa klubom iz Rumunije - velike su šanse da to bude Alba koja je dobila prvu utakmicu 3:0 protiv Targovišta. Njihov drugi obračun je na programu u četvrtak od 18 časova u Blažu.

Izabrane vesti

Posle maksimalne pobede na domaćem terenu Skandićiju su bila potrebna dva seta da overi kartu za finale. Dobile su devojke iz Italije drugi i četvrti period, pa posle toga taj-brejk nije imao uticaja na konačnog pobednika.

Turkinje su ostvarile utešnu pobedu i to na krilima Hane Ortman. Nemica je tokom većeg dela utakmice bila udarna snaga domaćih, ali je u nekim ključnim trenucima, posebno u završnici četvrtog seta koji nisu smele da izgube, pravila greške i tako olakšala posao protivnicama, kojima je bilo teško da je zaustave. Završila je obračun sa 27 osvojenih poena, od čega 24 iz napada i tri iz bloka.

Veliki rat vodila je sa igračicom koja pokriva poziciju primača servisa u Skandićiju. U pitanju je moćna Kineskinja Žu Ting, koja je po običaju bila glavna karika italijanskog kluba. Ona je postigla 26 poena, a ogromnu pomoć je dobila od Ruskinje Ekatarine Antropove koja je upisala 24 poena.

Najveća borba vodila se u trećem i četvrtom setu. Pri rezultatu 1:1, odgovornost je u potpunosti preuzela Hana Ortman, jer je znala da njen tim ne sme da izgubi više nijedan čin ukoliko želi nekako da dođe do ulaznice za finale. Sjajno je izgledao njen okršaj sa Žu Ting, udarale su iz sve snage iz zone četiri, često nije bilo odbrane posle njihovih napada. Kad se pogleda statistika posle tog trećeg seta, kada je Turk Hava Jolari vodio 2:1 i bio i dalje u igri - Ortman je imala 23 poena, Ting 23.

Hana Ortman u napadu (CEV)Hana Ortman u napadu (CEV)

Međutim, u najvažnijem četvrtom periodu Hana je stala, a Žu je zajedno sa Ekatarinom i Ivon Belien pogurala Skandići ka finalu. Nemica je u tom setu osvojila samo dva poena, uz napad 12-2 (17 odsto). Da tada nije zaustavljena možda bi se situacija skroz zakomplikovala, a ovako sve je rešeno u tom činu.

Skandići ide u finale bez obzira na poraz u Istanbulu.

CEV KUP - POLUFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Sreda

Turkiš Erlajnz - Skandići 3:2, prvi meč 0:3

Četvrtak

Alba Blaž - Targovište, prvi meč 3:0


tagovi

Turkiš ErlajnzŽOK SkandićiCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara