Đerona sa pulenima (©Starsport)
Đerona sa pulenima (©Starsport)

Srbija na Francusku, drugi deo - Đerona: Biće potpuno drugačija utakmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 16:11

“Hemiju koju smo stvorili od prvog dana, ekipa je prenela na teren”, kaže Španac

Odjeknulo je kao bomba da je Srbija na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobedila Francusku.

Srpski rukomet ne pamti neku tako veliku pobedu u takmičarskoj utakmici, a srušiti takvog giganta (27:24) u Zrenjaninu, bilo je istinsko čudo. Međutim, vremena za uživanje na lovorikama nema, čeka Orlove novi test, da vide koliko je trijumf nad Trikolorima bio istinski dokaz njihove nove snage na novom početku, sa novim selektorom Tonijem Đeronom.

Izabrane vesti

Novi susret sa Francuskom zakazan je za subotu uveče u Kreteju (19.00).

Igrači i svi oko tima su stvarno oduševljeni pobedom na startu našeg zajedničkog rada. To će nam pomoći da igrači lakše shvate šta želimo od njih. Fokusirani smo na proces rada, idemo dan po dan, svaki naredni trening je bitan. Rezultati će doći, ali je uvek lepo kada odigrate ovakvu utakmicu posle samo nekoliko dana saradnje. Pobeda nad Francuzima poslužiće i da podignemo samopouzdanje celog tima i veru u sebe", rekao je Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Španski stručnjak posebno naglašava dobru atmosferu u ekipi.

Stvorili smo dobar ambijent. I pre utakmice sam rekao da smo imali dobru atmosferu, da su momci radili jako dobro i naporno. Imali smo puno sastanaka, videa, uradili dosta korekcija. Njihovo ponašanje i zalaganje bilo je odlično. Tokom meča u Zrenjaninu nisam često gledao u semafor. Više me je zanimalo kako tim igra i da pronađem neke slabe tačke kod Francuza, a znamo da gotovo i da ih nema. Hemiju koju smo stvorili od prvog dana ovde, to je ekipa prenela i na teren. Francuzi su ostali iznenađeni”.

Upozorava, ipak, Đerona da Srbiju čeka još teži meč od prvog u Zrenjaninu, jer će Francuska želeti da se revanšira za neočekivani poraz.

Biće to 100 odsto drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča”.

Ekipi se priključio Petar Nenadić, ali neće putovati za Francusku, već će biti u timu za narednu utakmicu sa Grčkom.


tagovi

kvalifikacije za EPRukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara