(©Reuters)
(©Reuters)

Švajcarac i Amerikanac neće po dobrom pamtiti Kicbil – potres mozga, dvostruki prelom i napukli pršljenovi

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 02:32

Rezime su spusta uz trijumf Beata Fojca

Strahoviti padovi Ursa Krajenbula i Rajana Kokran-Zigla zasenili su pobedu Beata Fojca. Ovo je jedan od onih trenutaka kada rezultat ostaje u drugom planu, a u prvi iskače zdravstveni bilten koji kaže: švajcarski skijaš Urs Krajenbul je doživeo potres mozga, prelom desne ključne kosti i kidanje ligamenata desnog kolena, a Amerikancu Ziglu su napukli vratni pršljenovi.

Spust u Kicbilu spada u „ozloglašene“ i verovatno najzahtevniju stazu na kojoj su se desila brojna bolna prizemljenja i ozbiljne povrede. Krajenbul i Zigl našli su se na listi skijaša koji su doživeli teške povrede u Kicbilu. Prethodno su nastradali Skot Mekartni, Danijel Albreht i Hans Gruger.

Izabrane vesti

I Krajenbul i Kokran-Zigel nakon pada evakuisani su helikopterom. Švajcarac je posustao nadomak cilja. Na poslednjem terenskom skoku je pao, udario glavom i zadobio povrede koje će ga na duži vremenski period odaljiti od belih staza. U tekućoj sezoni skijao je sa dosta samopouzdanja i dva puta se popeo na podijum (oba puta je bio trećeplasirani).


Na terenski skok pred ulazak u cilj mnogi skijaši su imali primedbe.

„Dva dana tražimo rezanje tog poslednjeg skoka, koji je predugačak. Na njemu letimo oko 80 metara pri brzini većoj od 145 km/h i trebalo je da ga skrate. Ali, to su odbili i sada su za to sami krivi”, rekao je francuski skijaš Johan Klari, koji je na treningu doživeo pad, koji srećom nije bio ozbiljan poput Krajenbulovog i Ziglovog.

Na prvom od dva spusta uz Beata Fojca na podijumu su se našli Austrijanac Matijas Majer i Italijan Dominik Paris. Postolje je izmaklo Johanu Klariju, a najboljih deset kompletirali su Sander, Janka, Bajle, Bauman, Krihmaj i Alegr. U subotu od 11.30 časova je na programu novi spust, a za nedelju u 10.20 je rezervisan super dži.



tagovi

Svetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara