Dragan Pešmalbek (©Reuters)
Dragan Pešmalbek (©Reuters)

Umesto dva derbija, igra mačke i miša u osmini finala Lige šampiona: Kil i Vesprem na nedostižnih +13

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 20:31

Goleada nemačkog giganta u Bukureštu (41:28), Momir Ilić fantastično spremio okršaj u Segedinu (36:23)

Dva meča osmine finala rukometne Lige šampiona nisu donela nikakvu neizvesnost, iako se očekivala žestoka borba. Kil i Vesprem napravili su ogromne zalihe pred revanš mečeve na svojim terenima, pa će biti prava senzacija ukoliko ih ne budemo gledali u četvrtfinalu elitnog takmičenja. Kil je u Bukureštu žestoko nokautirao Dinamo iz Bukurešta (41:28), a silovit u mađarskom derbiju bio je i Vesprem u gostima domaćem Pik Segedu (36:23).

U fantastičnoj goleadi nemačkog giganta najefikasniji su bilo je čak 12 različitih strelaca, a najefikasniji među njima bili su Sander Sagosen, Erik Johanson i Miha Zarabec sa po šest postignutih golova, a isto toliko kod domaćina dali su Stanislav Kašparek i Ante Kuduz.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Lazar Kukić pokušavao je da razigra čitavu ekipu, ali nije uspeo uprkos asistencijama. Postigao je i dva pogotka, ali to nije bilo dovoljno da bi se ostvario povoljniji rezultat pred revanš koji je na programu za sedam dana.

Momir Ilić je na fantastičan način pripremio ekipu za gostovanje u Segedinu. Njegova ekipa je bila izuzetna u odbrani, nije primila gol u prvih 12 minuta utakmice, što joj je omogućilo da meč otvori rezultatom 4:0 i dođe do samopouzdanja koje se uvećavalo kako je meč odmicao. Na poluvremenu je bilo fantastičnih 20:7, a ista razlika je zadržana i do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Gašper Marguč sa 11 postignutih golova, dok je srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek postigao dva gola. Vladimir Cupara je zabeležio jednu intervenciju iz četiri pokušaja protivničkih igrača.

Kod Segeda je na visini zadatka bio samo srpski reprezentativac Bogdan Radivojević, koji je postigao šest golova i bio najefikasniji igrač ekipe.

LIGA ŠAMPIONA – BARAŽ ZA ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Dinamo Bukurešt - Kil 28:41 (11:19)

Seged - Vesprem 23:36 (7:20)

Visla Plock - Nant 32:32 (14:18)

Čertvrtak

18.45: (2,10) Olborg GOG (8,00) Gudme (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaDragan PešmalbekVespremLazar KukićPik SegedMomir IlićRK Dinamo BukureštRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara