Detalj sa televizijskog prenosa
Detalj sa televizijskog prenosa

Veliki incident u Silverstonu: Hamilton izbacio Ferštapena iz trke, Maksov bolid potpuno uništen (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.07.21. | 16:33

Problem već u prvom krugu

Veliki problem na Velikoj nagradi Velike Britanije. Samo što je počela trka Formule 1 na legendarnoj stazi Silverston, izbio je incident u kome je deblji kraj izvukao Maks Ferštapen.

Holanđanin je krenuo sa pol-pozicije, na prvoj ozbiljnoj krivini u drugom krugu zapretio mu je Luis Hamilton, u pokušaju da ga pretekne zakačio po bolidu i izbacio Feršatepena sa piste. Opšte mišljenje je da je vladajući šampion na nepropisan način izbacio glavnog rivala iz trke. Usledio je snažan udarac u zaštinu ogradu, posle kojeg je Maks jedva, vidno uzdrman, napustio bolid i sa njim je, ako je suditi na osnovu onoga što se videlo u televizijskom prenosu, sve u redu.

Izabrane vesti

Sa bolidom nije. Potpuno je uništen. Baš kao i trka, koja je usled tog incidenta pretendenata na naslova prvaka prekinuta. Vozači su se vratili u boksove i čekaju odluku organizatora kad i kako da se opet izađu na stazu.

U prvih devet trka sezone, Maks Ferštapšen je pobedio na pet, Luis Hamilton na tri, dok je jednom slavio Meksikanac Serhio Perez. Posle desetominutnog većanja odlučeno je da se trka nastavlja u drugom krugu, kada je do incidenta i došlo.

Pošto je trka počela, stigla je i zvanična potvrda da je Hamilton dobio drakonsku kaznu od oduzetih 10 sekundi!



tagovi

Luis HamiltonMaks VerstapenFormula 1Silverston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara