©Star Sport
©Star Sport

Zvezda iz Zagreba kreće bitku za trećeg srpskog predstavnika u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 15:13

Izabranici Aleksandra Filipovića dobili protivnike u kvalifikacijama

Prva runda kvalifikacija za Ligu šampiona u vaterpolu je završena, a već je poznat raspored grupa za drugu rundu, koja se igra od 8. do 10. oktobra u četiri različita grada.

Crvena zvezda će učestvovati u grupi D, koja se održava u Zagrebu, a protivnici će joj biti šampion Hrvatske i domaćin Mladost, ali i francuski Monpelje i grčki Apolon Smirnis.

Izabrane vesti

Na prvi pogled deluje da je ekipa Aleksandra Filipovića dosta dobro prošla na žrebu i da ima velike šanse da se nađe među dve prvoplasirane ekipe u grupi, koje garantuju plasman u treću rundu, gde će se obaviti novi žreb, a nosioci biti prvoplasirani timovi grupa. Ipak, nema sumnje da će aktualni osvajač Kupa Srbije pokušati da se izbori za prvo mesto i tako olakša put do plasmana u elitno takmičenje.

Podsećamo, crvenno-beli su uspeli da zadrže Gavrila Subotića, Nikolu Rađena, Veljka Tankosića i kapitena Miloša Vukićevića koji su bili nosioci igre prethodne sezone. A, klub su tokom leta pojačali crnogorski vaterpolisti Filip Gardašević, Stefan Pješivac i Bogdan Đurđić.

Direktan plasman u Ligu šampiona, od srpskih predstavnika obezbedili su Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca. Izabranici Vladimira Vujasinovića, kao domaćini Fajnal fora, imaju i zagarantovano mesto na završnom turniru u naredne dve sezone.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, 2. KOLO:

GRUPE C (Solnok, Mađarska): Solnok (Mađarska), Vuljagmeni (Grčka), Savona (Italija), Jadran (Crna Gora);

GRUPA D (Zagreb, Hrvatska): Mladost Zagreb (Hrvatska), CRVENA ZVEZDA (Srbija), Monpelje (Francuska), Apolon Smirnis (Grčka);

GRUPA E (Pariz, Francuska): Breša (Italija), Noazi (Francuska), OSC Budimpešta (Mađarska), Terasa (Španija);

GRUPA F (Split, Hrvatska): Barselona (Španija), Oradea (Ruminija), Jadran Split (Hrvatska), Primorac Kotor (Crna Gora).


tagovi

vaterpoloVK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara