Aranđelovac grad rukometa
Aranđelovac grad rukometa

Aranđelovac je grad rukometa – Nikolić, Škrbić i Cupara birali male šampione!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 09:53

Nikolić: Hvala Mozzartu što je odabrao naš sport za projekat Besplatnih škola. Škrbić: Da su naši roditelji morali da plaćaju članarine, možda mi ne bismo postali uspešni sportisti i reprezentativci

Trči, dobaci, sad skok-šut.. orilo se halom „Šumadija“ gde su Ratko Nikolić, Dragan Škrbić i Vladimir Cupara pokazivali trikove s loptom mališanima koji sanjaju da daju golove ili da brane šuteve. Mali šampioni iz ovog kraja dobili su vetar u leđa od proslavljenih asova, a na desetine dece biće odabrano za Mozzartovu besplatnu školu sporta.

Igra je počela u Beogradu, na otvorenom času fudbala, nastavljena je u Nišu sa košarkom, a sada je na red došao i na Aranđelovac!

Izabrane vesti

Vlasnik svetske bronze i nekadašnji kapiten reprezentacije Ratko Nikolić kaže da su se odlučili baš za ovaj grad zbog duge rukometne tradicije.

Od rukometa ćemo sigurno imati dosta radosti, hvala Mozzartu što je to prepoznao i odabrao i naš sport za sjajan projekat. Iz ove hale poteklo je mnogo reprezentativaca. Deci će ova školica omogućiti da rade sa vrhunskim trenerima koji će biti gosti svake nedelje“, rekao je Nikolić koji se prisetio i svojih početaka:

Uslovi su bili dosta teži, jer se treniralo napolju“.

Nekada najbolji rukometaš sveta Dragan Škrbić otkrio je da se sa 12 godina opredelio za rukomet.

Setio sam se danas svojih početaka u rodnoj Crvenki koja je takođe poznata kao mesto gde se igra dobar rukomet. Gledali smo tada vrhunske igrače, pa sam rešio da probam i ja, tako je sve počelo. Nas su učili da je važno da uživaš u treningu i da daješ sve od sebe“, kaže čuveni Škrba.

Nekada sam pričao sa mojim bivšim saigračima iz reprezentacije i sa Ratkom o ovakvoj školici, drago mi je da je to sada zaživelo. Da su naši roditelji morali da plaćaju članarine, možda mi ne bismo postali uspešni sportisti i reprezentativci“.

Oko 70 dečaka i devojčica uzrasta od osam do 13 godina dobiće priliku da šest meseci besplatno trenira. Golman naše reprezentacije Vladimir Cupara  je prve korake napravio u RK Voždovac, gde su mu dozvolili da trenira bez plaćanja članarine, a potom je napravio veliku karijeru.

Ti dani su nešto najbolje što mi se desilo u životu, a nadam se da će jednom i ova deca tako pričati o ovom treningu. Svaka čast Mozzartu, treba decu skloniti sa ulice, a ovo je sjajan način. Mnogo mi je drago što je došlo ovoliko dece“, rekao je Cupara u pauzi treninga na kome je mališanima pokazivao kako se čuva gol.

Podsetimo, Mozzartov projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a i dalje su u toku prijave za odbojku u Beogradu. Sve informacije možete pronaći OVDE.



tagovi

rukometDragan ŠkrbićVladimir CuparaRatko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara