BELLATOR 231 Mir VS Nelson II

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.19. | 13:38

Poslednja bitka teških haubica u indijanskom rezervatu

Druga po snazi MMA organizacija (prva je UFC), Belator u noći između petak i subote u mestu koje je teško naći na mapama, Ankasvilu organizuje svoje 231. borilačko veče.

Mesto dešavanja zaslužuje posebnu priču pošto je u pitanju gradić, zapravo selo u državi Konektikat na jugoistoku SAD koje se nalazi u okviru indijanskog rezervata kojim uprava pleme Mohegan. Originalni prastanovnici Amerike, koji su jedva izbegli nestajanje, to jest uništenje, dobili su krajem 20. veka kakvu-takvu satisfakciju pošto je širom SAD mnogima priznata autonomija u rezervatima u kojima žive. A ti rezervati, to je priča o vrhunskom licemerju jer su milioni ljudi tokom nekih 100 godina, sve do sredine prošlog veka, seljeni u nove, prirodom daleko siromašnije predele ne bi li belci dobili njihovu zemlju na kojoj su živeli pre toga milenijumima. Milioni su zato umirali od gladi, tuge, boleština koje su im doneli Evroplajni. Mnogi narodi, tj. plemena su nestali u tom istorijskom koviltacu i to je, po realnim istorijskim istraživanjima, najveći genocid ikada učinjen. Brojke nikada neće biti poznate, ali "indijanci", nekada hrabri ratnici su svedeni na statistističku grešku u popisu stanovništa.

Izabrane vesti

MEČEVI - KVOTE BELATTOR 231

No, naslednici preživelih nisu naivni te su brzo shvatili da im ta autonomija u rezervatima pruža mogućnost da zarade ozbiljnu kintu, te su počele svuda da niču kockarnice. Sada, mnogi bi rekli s pravom, da su tako prodali dušu, ali su se makar nekako osvetili belcima koji sada u buljucima dolaze kod njih da se kockaju. Naravno, to negativno utiče na mladež koja raste u tim rezervatima u kojima dominiraju ogromna kazina...

Bilo kako bilo, Belator je ovaj put odabrao arenu "Mohegan san" koja će proključati kada u oktagon izađu dva prekaljena borca, Frenk Mir i Roj Nelson.  Borbu večeri rade ta dva legendarna teškaša koji su se već jednom sudarili, na UFC-u 131 još 2011. kada je, Mir, sada već bivši šampion, odneo pobedu jednaglasnom odlukom sudija.

Ovaj put MOZZART više šanse daje Nelsonu, mada kriterijum nije sasvim jasna. I jedan i drugi borac su preiskusni, to jest na samom su kraju karijera, a u poslednje vreme redom trpe poraze. Jednostvano, vreme im je prošlo i ovo je jedan od poslednjih načina da zarade ozbiljnu lovu pre nego što se povuku.

Mi ipak ovde gađamo na 40-godišnjeg Mira koji je tri godine mlađi od protivnika. Takođe, teško će obojica dočekati kraj meča na nogama, pošto su u pitanju veoma snažni udarači. Teške haubice.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara