Bitka za Tokio: Turkinjama se smeše Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 08:25

Evropske vicešampionke igraće protiv Nemica u Apeldornu u borbi za preostalo mesto iz Evrope za najveće sportsko takmičenje na svetu

Pre početka kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju za odbojkašice Turska je bila favorit. Izabranice trofejnog italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija opravdale su ulogu favorita, ali do finala su stigle posle prave drame. Najpre su u grupi jedva izborile drugo mesto, a onda su u polufinalu protiv Poljakinja u četvrtom setu spasile pet meč lopti, izjednačile na 2:2, a onda dobile lako peti set za finale u holandskom Apeldornu.

U borbi za Tokio evropske vicešampionke igraće sa najvećim iznenađenjem ovih kvalifikacija, Nemačkom (17.30). Očekivalo se u finalu domaćin Holandija, ali su Nemice očitale lekcije favorizovanim Lalama u subotu u polufinalu i pobedile sa maksimalnh 3:0.

Izabrane vesti

Kvalitet je na strani Turske. Merjem Boz, Hande Baladin, Eda Erdem, Meliha Ismalioglu i ostale turske igačice su godinama u vrhu svetske odbojke. Prošle godine su bile srebrne na EP u Ankari.

Međutim, Nemice igraju odlično na ovom turniru i jedine su sa sve četiri pobede. U polufinalu protiv Holandije blistala je korektorka Luisa Lipman sa 21 poenom. Ona brani boje italijanske Firence, ekipe koja ne spada u sam vrh kada je šampionat na Apeninima u pitanju. S druge strane, najbolje turske igračice brane boje Ezačibašija, Vakifbanka i Fenerbahčea, timova koji se godinama bore za evropsku titulu.

Ove dve selekcije su igrale na premijeri turnira u utorak. Turska je bila apsolutni favoritr, ali je Nemačka pobedila sa 3:1. Nemice imaju samo dva izgubljena seta u Apeldornu. Ipak, teško je očekivati da za pet dana dva puta mogu da slave protiv individualno kvalitetnijih Turkinja. Prednost dajemo vicešampionkama Evrope.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:30 8456 KOIEW Turkey W - Germany W ki 1 1,55
Ukupna kvota1,55

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE ZA ODBOJKAŠICE (APELDORN, HOLANDIJA)

Nedelja

FINALE

17.30: (1,55) Turska – Nemačka (2,29)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara