(©RSS/SandicPhotography)
(©RSS/SandicPhotography)

Bregar probao mlade snage: Pobeda i poraz protiv Hrvatica

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 15:42

Ženska rukometna selekcija Srbije danas poklekla protiv čete Nenada Šoštarića – 17:28

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice sa Hrvatskom u okviru EHF nedelje nacionalnih timova. U prvom meču u Staroj Pazovi, u centru FSS-a, dobijen je tim Nenada Šoštarića sa 21:20 (14:13).

Najefikasnija među srpskim rukometašicama bila je Marija Laništanin sa osam pogodaka, dok je Tamara Radojević postigla tri. Na drugoj strani istakla se Paula Posavec sa četiri gola, dok su Japundža i Barišić ubeležile po tri.

Izabrane vesti

U današnjem drugom odmeravanju snaga, Havatice su bile ubedljive - 28:17 (13:8). Selektor Srbije Uroš Bregar opredelio je za mlađi sastav. Na golu je odličan bio golmanskog tandem Graovac - Risović.

Najefikasnija u redovima srpskih rukometašica bila je Teodora Veličković sa pet golova, dok je u redovima gostujuće ekipe Katarina Ježić upisala isti broj pogodaka.

Odigrali smo dva potpuno različita meča. Prvi je bio na rezultat i njega smo dobili što nam je bilo veoma važno, dok je danas bilo potrebno odmoriti starije igračice i dati priliku mlađim devojkama da osete kako je igrati protiv jedne ozbiljne selekcije kakva je Hrvatska. Sada ostaje na devojkama da u klubovima posvećeno rade i pripremaju se za kvalifikacije u aprilu”, istakao je Bregar.

Za budućnost srpskog ženskog rukometa posebno je važno istaći da se tokom drugog poluvremena na terenu u jednom trenutku našlo čak četiri juniorske reprezentativke, koje su do skoro igrale za kadetsku selekciju Srbije - Milica Ignjatović, Dunja Radević, Ana Petrović i Aleksandra Vasić, igračice rođene 2005. godine.




tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeŽenska rukometna reprezentacija HrvatskeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara