Milica Mandić (Reuters)
Milica Mandić (Reuters)

CARICA MILICA! Srbija dočekala prvo zlato

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 14:44

U velikom finalu slavila protiv Korejke Dabin Li - 10:6

Srbijo, raduj se, dočekala si prvu zlatnu medalju! Kao u Londonu 2012. godine, odelo srpske heroine obukla je tekvondoka Milica Mandić. Tokom celog dana Milica je izgledala sjajno, taktički perfektno i defanzivno skoro savršeno, a slično izdanje ponovila je u velikom finalu protiv Korejke Dabin Li (kategorija preko 67 kilograma). Na kraju je bilo velikih 10:6. Sasvim dovoljno za drugo olimpijsko zlato u karijeri Milice Mandić i veliku radost u Tokiju, a verujemo i u vašim domovima. Antologijski uspeh napravila je carica Milica, pokazala je da može da se bori protiv različitih škola i da je najbolja kada je to bilo najpotrebnije.

Briljantno je Milica Mandić otvorila duel protiv svetske šampionke iz Mančestera. Korejka je menjala stav, pokušavala na razne načine, ali je Milica delovala sjajno.

Izabrane vesti

Prvo je pogodila rivalku u glavu, potom i oklop. Za veliko vođstvo od 5:0. Sve je išlo kao po loju za Milicu Mandić. Slušala je naša tekvondoka savete trenera Dragana Galeta Jovića, koji je vešto navodio kako da izbegne napade agresivne Li Dabin. Defanziva je sjajno radila.

Međutim, teško je bilo očekivati da će velika šampionka, kakva je Korejka Dabin Li, praktično bez borbe podići ruke u znak predaje. Bila je sve agresivnija, napadala pomalo i nerezonski. Prvi poen Korejka je osvojila nakon što je Milica pala na zemlju, nije uvažen ni čelendž Dragana Jovića. Postalo je prilično gusto, pošto je Korejka počela da pogađa i oklop. Uspela je Milica da izdrži do kraja druge runde. A onda je nastala drama.

Čak smo u jednom trenutku pomislili da će Milici viđeno zlato ispasti iz ruku. Dva puta je na početku treće runde pogodila Milicu u uklop. Bilo je 6:6 za vrhunac drame. Ali onda je Mandićeva pokazala šampionsko srce i šampionski karakter. Udarcem rukom došla je do novog vođstva. Koristila je svaku grešku nervozne Korejke, koja je dobila i kazneni poen. Slavlje je moglo da počne...

Alal vera, devojko, alal vera, carice. Ostaće zabeleženo da je Milica Mandić osvojila dva olimpijska zlata. Redak poduhvat, sad može u penziju kao heroina našeg sporta.


tagovi

Milica MandićtekvondoOlimpijske igretokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara