Kuper Kap (Foto: AFP)
Kuper Kap (Foto: AFP)

Devojka ga izdržavala jer nije dobio stipendiju, danas je MVP Superboula i najbolji ofanzivac NFL-a

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.02.22. | 07:00

Holivudska priča Kupera Kapa, momka o kojeg su se mnogi ogrešili

Rodila se u Holivudu još jedna sjajna filmska priča, a glavni junak je risiver Los Anđeles Remsa Kuper Kap. Da li će osvanuti na velikom platnu, vreme će pokazati, ali o putu 28-godišnjeg NFL šampiona će se pričati u godinama koje dolaze. Iako je u srednjoj školi ostvarivao odlične brojke, nije dobio koledž stipendiju, pa je stranputicom tražio mesto pod suncem. U noći između nedelje i ponedeljka je ostvario san, a posle sezone za pamćenje napravio i veliki korak ka Kući slavnih.

Remsi su u 56. Superboulu posle velike borbe i preokreta bili bolji od Sinsinati Bengalsa (23:20). Junak istorijskog trijumfa bio je upravo Kap. Uhvatio je pobednički tačdaun na 85 sekundi do kraja utakmice i utabao stazu sastavu iz Grada anđela ka pobedi i drugom trofeju Vinsa Lombardija u istoriji franšize. Prvom otkako su se 2015. godine iz Sent Luisa u Mizuriju preselili na sunčanu obalu Kalifornije.

Izabrane vesti

Letele su u finišu žute zastavice na sve strane, Remsi su se približavali end zoni, ali su i dalje kaskali za Bengalsima (16:20). Usledio je pas Metjua Staforda na desnu stranu, na pravom mestu našao se Kap. Lansirao se u vazduh i uhvatio loptu na oduševljenje svih prisutnih na Sofaj stadionu. Njegov drugi tačdaun na meču posle pasa kvoterbeka Staforda, 22. ove sezone. Postali su tako drugi najbolji tandem u NFL posle Toma Brejdija i Rendija Mosa (23 tačdaun kombinacije 2007. godine). Bengalsi su potom uprskali napad, predali posed rivalu posle neiskorišćenog četvrtog dauna i sjajne reakcije defanzivca sastava iz El Eja Erona Donalda - slavlje je moglo da počne.

Kap je tako na najbolji mogući način krunisao istorijsku sezonu - nagradom za najkorisnijeg igrača Superboula. Prethodno je proglašen za najboljeg ofanzivnog igrača NFL-a, a uspeo je i da se domogne triple krune, kako je bio igrač sa najviše uhvaćenih pasova, najviše jardi i tačudana. Postao je četvrti igrač u istoriji lige kojem je to pošlo za rukom. Pre njega je samo Džeri Rajs uspeo da bude najbolji u pomenuta tri segmenda i domogne se šampionskog prstena. Neverovatna sezona za Kupera Kapa, jedna od najspektakularnijih u američkom fudbalu.

Malo je ipak nedostajalo da se danas o Kapu ne priča kao jednom od najboljih ofanzivnih igrača lige.

Dolazi iz sportske porodice. Deda mu je 60-ih godina prošlog veka branio boje Sejntsa, a Kupov otac je 90-ih takođe igrao fudbal, ali mu je bio i prvi trener. Blistao je u srednjoj školi, završio je sa 110 hvatanja za 2.100 jardi. Nije bilo dovoljno da zavede najveće koledže, ali ni da zasluži stipendiju.

Završio je na Istern Vašingtonu, da bi potom u Los Anđeles stigao 2017. godine kao 69. pik u trećoj rundi drafta. Ušao je na mala vrata, a danas je NFL šampion.

S ozbirom da nije imao stipendiju, morao je da pronađe način da se izdržava. Imao je ipak anđela čuvara kraj sebe - devojku Anu Kroskri (danas Ana Kap). Odlučila je da se tokom studija zaposli kako bi pružila finansijsku podršku Kuperu, verovala je da bi jednog dana mogao da postane zvezda.

"Izdržavala sam ga tokom koledža. Radila sam puno radno vreme i on nije morao da brine o novcu, mogao je da se posveti fudbalu", nedavno je izjavila supruga vajd risivera LA Remsa.

Pre dve godine potpisao je trogodišnju saradnju sa timom iz Grada anđela tešku 48.000.000 dolara. Ana je bila u pravu.

"Zaista mislim da ne bih bio ovde, da ne bih bio deo NFL-a da nije bilo nje, da me nije insipirisala i gurala kako bi ostvario najviše ciljeve", rekao je Kuper.

Pre tri godine nije mogao da pomogne saigračima u 53. Superboulu (Brejdi i Nju Ingland savladali Remse 13:3). Posle velike pobede otkrio je medijima da je imao viziju.

"Nisam mogao da budem deo tog finala, ali imao sam viziju koju mu je Bog otkrio da ćemo se vratiti, da ćemo osvojiti Superboul i da ću nekako ja biti MVP. Otkrio sam to svojoj supruzi, ali iz očiglednih razloga nisam mogao nikome drugom ništa da kažem. Već od naredne sezone sam čvrsto verovao da je to negde zapisano i da mogu potpuno rasterećeno da igram", izjavio je Kuper Kap nakon što je vizija postala realnost.



tagovi

Kuper KapLos Anđeles RemsNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara