Buongiorno Italia: Lacio se prvi vraća trenizima, kreću pripreme za "skudeto"

Vreme čitanja: 6min | sre. 18.03.20. | 12:52

Juve produktivniji sa Kedirom, Roma sa novim vlasnikom neće biti prodavnica igrača, debate oko termina nastavka Serije A

 

 

Izabrane vesti

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kalendari i svi mogući scenariji kako da se nastavi i završi sezona su u prvom planu italijanske sportske štampe. Korijere tvrdi da bi šampionat mogao da se nastavi čak 25. aprila. Od ostalih vesti pažnju privlači odluka Lacija da obavesti igrače da se od ponedeljka radi u Formelu. Nebeskoplavi će biti prvi tim koji će početi sa treninzima u Seriji A.

Gazeta piše da je Inter promenio prioritete i da je sada Liga Evrope prvi cilj, a da ja Mertens postao folk zvezda u Napulju po objavljivanju video-snimka  na kojem peva “neomelodijsku” pesmu “Abbracciame”. Korijere piše da nova Roma Dana Fridkina više neće rasprodavati igrače, a Tutosport prenosi svedočanstvo najboljeg prijatelja Mauricija Sarija koji tvrdi da se trener Juvea i Pep Gvardiola slatko smeju glasinama da će Katalonac da preuzme Staru damu. 

LA GAZZETTA DELO SPORT 

Slobodan prolaz!”, predstavlja Gazeta tri moguća scenarija za završetak sezone posle odluke UEFA da odloži Evropsko prvenstvo za godinu dana. Po Gazeti moguća su tri datuma za nastavak sezone: 2, 9. ili 16. maj. Po tom scenariju finala Lige Evrope i Lige šampiona bi se igrala 24. juna, odnosno 27. juna.

“Buknula polemika oko kalendara: FS Italije i klubovi Serije A protiv UEFA”, izveštava Gazeta da postoji sukob između nacionalnih savaza i UEFA oko prioriteta. Nacionalni savezi insistiraju na prioritetu prvenstava, dok UEFA privileguje svoja dva takmičenja Ligu šampiona i Ligu Evrope.

NIGERIJA 1, 16.00: (1,20) Plateau junajted (5,80) Kvara junajted (13,00)

Nacionale sa pogledom na budućnost. Mančini dobio godinu dana da stvori još jaču reprezentaciju”, iznosi milanski dnevnik uverenje da ima i pozitivnih strana odlaganje evropske smotre fudbala. U tekstu se kaže da će serija mladih fubdalera dobiti priliku da stasa još više u sledećih godinu dana: od Tonalija do Zaniola.

Sami je čovek više. Kedirina škola: glava i ubacivanja između linija za Juveov finiš”, piše Gazeta da će u nemačkom fudbaleru Bjankoneri dobiti veliko pojačanje u završnici sezone. U članku se podseća da Juve sa Kedirom na terenu ne gubi gotovo nikad utakmice i postiže mnogo više golova: sa njim na terenu je prosek golova 2,2 po meču, bez njega je 1,8.

Evrorotacija: Sada je Liga Evrope prioritet”, tvrdi Gazeta da je prinudna pauza u sezoni preokrenula redosled prioriteta Intera i da će u nastavku prvi cilj biti osvajanje Lige Evrope i da će u tom poduhvatu glavne poluge biti igrači sa velikim evropskim iskustvom: od Godina i Janga do Eriksena i Sančeza.

Ševčenko: Milano ima veliko srce, a Italija je vesela zemlja, vrlo brzo će sve biti kao pre”, poručio je u intervjuu selektor Ukrajine i jedna od legendi Milana Andrij Ševčenko. Ukrajinac se našalio tokom razgovora ističući da će karantin lakše pasti Italijanima nego drugima jer imaju kvalitetniju i zdraviju hranu od drugih.

Mertens peva Napulju, sada je ljubav bez kraja”, piše Gazeta o fenomenu video-snimka na kome se vidi igrač Napolija kako peva jednu pesmu (Abbracciame) koju bismo mogli definisati italijanskim turbofolkom, žanr u kome Napoletanci dominiraju. “Mertensovo pevanje je totalni hit u gradu i postala je neka vrsta himne”, dodaje Gazeta.

Olimpijske igre u mraku. U junu se odlučuje o sudbini Olimpijade. U opticaju pretpostavka da se odlože za 2022”, stoji ispod zaglavlja.

CORRIERE DELLO SPORT

“Ludila vredna "skudeta”, posvećuje Korijere veliki prostor mogućim scenarijima kako bi i kada bi mogla da se završi fudbalska sezona. “Zajednica prvoligaša ima ideju da nastavi prvenstvo 25. aprila”, tvrdi Korijere i dodaje da su u opticaju i d alternative uključujući i mogućnost da se prvenstvo igra i u julu.

Druga tema s kojom se Korijere bavi na naslovnici su troškovi prinudne pauze: “Klubovi traže od fudbalera da prihvate kresanje plata i ispostavljaju račun vladi: 720.000.000 evra, u suprotnom više se ne igra”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da bi u slučaju da se sezona ne nastavi, gubici i izgubljena zarada u Seriji A iznosili 720.000.000 evra i da bi država morala da pritrči u pomoć kako bi Serija A opstala.

Korijere analizira i šta nas čeka u bliskoj budućnosti imajući u vidu izvesnu ekonomsku krizu koja će zameniti aktuelnu pandemijsku. ”Više ideja, manje novca”, predviđa Korijere da će klubovi morati da budu mnogo kreativniji i pažljiviji u trošenju novca nego što su dosada bili. “Juve, podmlađivanje tima kreće od Kuluševskog. Lacio blindira Koreu zajedno sa petoricom najboljih igrača. Inter mora da sredi odbranu, nedostaje režiser igre. Roma mora da zadrži Zainiola i Pelegrinija. Fjorentina sa Biraskijem, Kuameom i Amrabatom”.

Lacio spreman na sve za 'skudeto'”, piše Korijere da će se Nebeskoplavi prvi početi sa treninzima, već od sledećeg ponedeljka, naravno poštujući sve mere predostožnosti koje su propisane.

Roma budućnosti neće više rasprodavati igrače”, izveštava rimski dnevnik da budući vlasnik Rome Dan Fridkin želi da promeni filzofiju aktuelnih vlasnika Đalorosih koji su na tzv. trejdingu  držali u životu klubu izbegavajući da iz svog džepa finansiraju poslovanje kluba. Osim što će Zaniolo i Pelegrini biti blindirani, tvrdi se da će El Šaravi biti vraćen a da bi velika investicija sledećeg leta mogao da bude Kastrovili iz Fjorentine.

Sad u Parizu guraju Ikardija da se vrati u Inter”, navodi Korijere da je medeni mesec PSŽ-a i Maurita kratko trajao i da je Argentinac završio na margini Tuhelovog tima. “Sada Ikardi ozbiljno razmišlja o povratku u Inter”, tvrdi Korijere.

TUTTOSPORT

“Sari, karantin sa Pepom”, prenosi Tutosport svedočanstvo Aurelija Virđilija,  dugogodišnjeg prijatelja Mauricija Sarija, u kojem kaže da je Sari ostao isti, odnosno da ga Juve nije promenio a da se slatko smejao sa Gvardiolom o glasinama koje su davale Katalonca na klupi Juvea.

Na unutrašnjim stranama se piše da odlaganje EURO 2020 ima i pozitivne strane za Juve jer će Kristijano Ronaldo biti totalno koncentrisan na Juve, bez razmišljanja o reprezentaciji Portugalije i odbrani titule prvaka Evrope, koja bi otvorila put ka Zlatnoj lopti. “Sada je jedina staza za prestižno priznanje, do koga je izuzetno stalo Ronaldu, Juventusova i osvajanje Lige šampiona”, zapaža Tutosport.

Zove se Orijana Dibalina tajna”, otkriva Tutosport da iza preporoda Argentinca stoji njegova nova verenica Orijana Sabatini sa kojom je vezi od 2018. godine. U tekstu se aludira da je upravo Orijana imala veliki uticaj na čvrst stav Dibale da se ne seli iz Torina prošlog leta i pored unosnih ponuda.

Izdražećemo: Familija Anjeli i Silvio Berluskoni: 20.000.000 protiv virusa”, piše Tutosport o dva filantropska gesta najbogatije italijanske familije i jednog od najbogatijih Italijana. Na Berluskonijev gest, Anjelijevi su odmah odgovorili istom merom, piše Tutosport da su naslednici advokata Đanija Anjelija čim su čuli za Berluskonijevu donaciju od 10.000.000 evra za realizaciju bolnice u Milanu, napisali ček sa istom sumom za pomoć sanitarnom sistemu u Torinu.

Lautaro: Samo Mesi, za Inter je tu Obemejan”, izveštava Tutosport da je Lautaro Martinez odbio ponude Real Madrida i drugih klubova i da želi samo Barselonu odnosno da igra sa Leom Mesijem. U članku se stavlja do znanja da se Inter već pomirio sa sudbinom imajući u vidu decidiranu želju fudbalera i već je počeo da traži alternativu. Obemejan je prvo ime na listi, ali su u igri i Marsijal i Verner da prave društvo Lukakuu u špicu napada Nerazura.

Rangnik u Milanu je asistencija za Leaa”, ističe Tutosport da će Rafael Leao biti jedan od onih kojima će dolazak nemačkog stručnjaka na kormilo Rosonera veoma prijati. “Imajući u vidu godine i identikit Rafaela on je idealan igrač za Rangnikovu filozofiju”. U teskstu se kaže da su u Sportningu uvereni da je Leao najveći talenat koji je izašao iz njihove škole fudbala posle Ronalda, ali i da Portugalac nije uspeo da se nametne ni Đampaolu, ni Pioliju i pored toga što je njegov dolazak koštao 28.000.000 evra kasu Milana.

Piše: Željko Pantelić 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara