Holanđanke na bizaran način postale šampionke sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.12.19. | 14:42

Bolan poraz za Španjolke koje se žale na krađu...

Ženska reprezentacija Holandije je šampion sveta u rukometu!

Posle velike drame i jedne (po Špancima) diskutabilne sudske odluke, Špankinje su poražene na zaista bizaran način - 29:30. Imale su napad za titulu, nisu ga iskoristile, a nakon što Holanđanke želele da razviju brzu akciju, Ernandez je pokušala da blokira golmana da baci dug pas. Tada su francuski arbitri pokazali da je Špankinja povredila golmanski prostor. Posle kraćih konsultacija konačna odluka bila je - opstrukcija igre. I usledio je crveni karton. Na sve to, pravila nalažu da rival dobije i sedmerac. 

Izabrane vesti

Da sve bude spektakularnije, do kraja je ostalo samo šest sekundi. Ostalo je, naravno, i pitanje šta bi to Holanđanke mogle za šest sekundi, ali mnogo veće jeste ono da li je golmanski prostor zaista povređen? Odnosno da li to bila opstrukcija igre? Za razliku od evropskog, na svetskom nivou nema pregleda snimaka i odluka bila konačna. 

U svakom slučaju, Loj Abing je preuzela odgovornost i - pogodila. Gol vredan titule prvaka sveta! Španci će reći sudijska odluka vredna titule prvaka sveta! 

Dodatnu sumnju kod Špankinja podgreva činjenica da su sudile dve sestre iz Francuske, sunarodnice holandskog selektora...  

Najefikasnija u redovima novih šampionki sveta bila je Polman sa osam golova, Abing je dodala sedam, a Snelder pet. Kod Špankinja, najbolja je bila Kabral, pratile su je Lopes sa šest, odnosno Fernandes sa pet golova.

Holandiji je ovo prvo zlato, nakon brozi sa prethodnog svetskog i evropskog prvenstva.

Na 12:00 pogledajte situaciju koja je presudila:

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara