Horhe Lorenco napušta Moto GP

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 15:54

Trostruki šampion na vanrednoj konferenciji za medije objavio da će mu VN Valensije biti poslednja trka kao profesionalnom vozaču

Nekada je sportista sa 32 godine ili već bio u penziji ili je ozboljno razmišljao o istoj. Danas, sa napretkom sportske medicine, fizičke pripreme i zahvalujući novim saznanjima o uticaju ishrane to su godine kada se dostiže vrhunac. Jer sportsta sa 32 leta ne samo da je, ako je naravno "očuvan", fizički i dalje moćan, nego ga iskustvo čini dodatno snažnijim. Pogledajmo samo šta se dešava u vrhu tenisa sa Federerom (38 godina), Nadalom (33) i Đokovićem (32).

Ali, nekima je sa 32 godine dosta svega, naročito vrhunskim asovima koji jednostavno izgube motivaciju, a deluje je da je upravo taj psihološki aspekt odlučio u današnjoj šok vesti koja dolazi iz motociklizma. A ona kaže da će Horhe Lorenco u nedelju na Velikoj nagradi Valensije voziti poslednju Moto GP trku. Zapravo ne samo Moto GP nego uopšte pošto je odlučio da se takmičarski više ne bavi motociklizmom.

Izabrane vesti

Iako se poslednjih sezona mučio sa formom, naročito od kako je 2016. napustio Jamahu sa kojom je stigao do sve tri titule (2010, 2012. i 2015) u najjačoj kategoriji Svetskog motociklističkog šampionata pod patronatom FIM (Međunarodna motociklistička federacija), malo ko je očekivao da 32-godišnji Majorčanin posegne za ovom odlukom. Jahač Honde je ostvario 47 pobeda na 202 starta u Moto GP, 43 puta je osvajao pol-pozicije, a  30 puta je ostvarivao najbrži krug. U ovo takmičenje je ušao 2008. kao dvostruki šampion Moto 2, to jest kategorije do 250 kubika.

Velika nagrade Valensije, ujedno i poslednja trka Moto GP sezone u kojoj je ponovo izdominirao još jedan Španac Mark Markez, vozi se u nedelju od 14 časova.

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara