HRVAT OBOREN ZA MEDALJU! Srbija ima još jednu bronzu

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.08.21. | 13:28

Rvač Zurabi Dautašvili doneo još jedno odličije našoj zemlji posle trijumfa nad Ivanom Huklekom - 6:1

Srbija ima još jednu medalju! Zurabi Datunašvili osvojio je bronzano odličije, u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma, pošto je bio bolji od Hrvata Ivana Hukleka i napravio najveći uspeh u karijeri - 6:1

Sjajnu partiju pružio je naturalizovani Gruzin, i digao se posle poraza u prvom kolu. U borbi za bronzu odabrao je pravu taktiku. Čekao je grešku rivala i dočekao je već u prvoj rundi. Iskoristio je najbolji trenutak Zurabi da ščepa hrvatskog rvača i praktično obriše patos sa njim. Nizom dobrih zahvata stigao je do prednosti od 6:0. Bio je to vetar u leđa koji je vukao Zurabija do konačnog cilja.

Izabrane vesti

Sa ogromnom prednošću u džepu, Datunašvili je mogao da taktizira. Dobijao je instrukcije sa klupe i skoro savršeno krao vreme. Dobio je samo jedan kazneni poen zbog pasivnosti, ali je ostavio Hukleka bez mogućnosti da energično reaguje. Vreme je prolazilo, a hrvatski rvač nije mogao da pronađe šifru za sjajnu defanzivu Datunašvilija.

Već 40 sekundi pre kraja druge runde slavlje je moglo da počne. Bilo je jasno da će Srbija stići do šeste medalje, odnosno do četvrte bronze. Datunašvili je zaokružio sjajan dan za naše sportiste na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su košarkašice, vaterpolisti i odbojkašice osigurale plasman u polufinale.


tagovi

rvanjetokio 2020Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara