Kovač poznaje Slovence do detalja, stigao i poseban materijal, svi su pozitivni dan pred finale

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.19. | 22:11

Srpski odbojkaši spremaju pristup kao za Francusku

Čudo su napravili srpski odbojkaši sinoć u Parizu. U meču za pamćenje su posle pet setove žestoke borbe savladali domaćina koji je bio favorit za osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i zakazali finale sa još jednim iznenađenjem – Slovenijom.

Niko u taboru Srbije nije pretio ili razbacivao se krupnim rečima pred prvenstvo, a to ne radi ni sada pred sutrašnje finale.

Izabrane vesti

Selektor Slobodan Kovač je za nekoliko nedelja rada sa ekipom uspeo potpuno da prodrma i podigne igrače posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Sada Kovač ima šansu da na debitnatskom takmičenju sa Srbijom ostavri ogroman uspeh osvjanjem evropskog zlata.
“Pozitivan sam, energija je pozitivna u ekipi. Bilo je teško zaspati zbog adrenalina i emocija koje su proživljene sinoć. Sada nas čeka taj najvažniji korak”, rekao je Kovač.

Srpski selektor je prošle godine trenirao Slovence, dobro ih poznaje, ali se ništa ne prepušta slučaju i svaki detalj u analizi poslednjeg protivnika je jako bitan.
“Trudićemo se... Pripremamo se što je bolje. Statističar Milan Simojlović, koji nije bio sa nama zbog obaveza u Rusiji, je sinoć pre meča sa Francuskom poslao kompletnu statistiku Slovenije... To je pokazatelj da je i pre meča verovao u nas. Sada je na nama da snimimo protivnika kako bi trebalo i da napravimo dobru taktiku za taj meč da bismo mogli da ostvarimo željeni rezultat”, rekao je Kovač uz osmeh.

Najveća uzdanica Srbije će biti Aleksandar Atanasijević koji je blistao protiv Francuske.
“Kvalitetna smo ekipa, ali i oni su. Imamo dobrog rivala, ali imamo šanse, ravnopravni smo. Bitno je da budemo koncentrisani na našu igru. Igramo svi u dobrim klubovima, igrali smo mnogo ovakvih mečeva. Znamo koliko je bitno da zaboravimo što pre ono što se desilo sinoć. Ukoliko budemo igrali dobro, možemo da se nadamo dobrom rezultatu u finalu. Videli smo kako su Slovenci igrali, kako su pobedili i Bugare i Poljake i Rusiju. Možda su na ovom takmičenju pokazali najviše, s obzirom na to da su izbacili tri veoma jake reprezentacije. Znamo da igraju timski, igraju svi za jednog jer su svesni da kao pojedinci ne mogu mnogo. Znamo odakle preti najveća opasnost, Boba je bio njihov trener. Siguran sam da će ih veoma dobro analizirati. Ono što je najvažnije je da ne padnemo u euforiju nego ta razmišljamo samo o nama”, rekao je Atansijević.

Primač Uroš Kovačević rekao je da je za njim neprospavana noć, ali da će svako od igrača pružiti maksimum u finalu.
“Koliko god smo mi želeli tu pobedu nad Francuskom, kada se to stvarno desilo kao da je bilo malo nerealno. Posle meča smo mi igrači sedeli i pričali. Neki su mogli da spavaju odmah, ali ja nisam. Slovenija je kvalitetna ekipa, a mi moramo da uđemu u meč kao protiv Francuske. Oni zaslužuju respekt, jer su pobedili šampione Svetske lige i šampione sveta. Nadamo se najboljem”, rekao je Kovačević.

(FOTO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara