Kreće nokaut faza, Delfini se zagrevaju protiv Kanađana

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.19. | 09:29

Tri koraka dele izabranike selektora Dejana Savića do titule u Svetskoj ligi i plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. U četvrtfinalu večeras na Tašu protiv skromne selekcije iz Severne Amerike

Čudan je sistem takmičenja na finalnom turniru Svetske lige. U grupnoj fazi nije bilo ispadanja, igralo se dosad samo za plasman, sada sledi ono pravo. Kreće nokaut faza takmičenja, a Delfini večeras (21.00) na otvorenom bazenu Tašmajdana imaju lak posao protiv Kanade.

Vaterpolo je sport gde autsajder teško može da iznenadi favorita, pa je ovde sve jasno. Izabranici selektora Dejana Savića trebalo bi da ostvare lagan trijumf i obezbede polufinale takmičenje u Beogradu gde čekaju pobednika meča Mađarska – Australija.

Izabrane vesti

Postavlje se pitanje samo sa kolikom razlikom će Srbija da pobedi Kanadu koja je na startu iznenadila Mađarsku. Ipak, usledili su ubedljivi porazi od Japana i Španije. U taboru evropskog i olimpijskog šampiona nema opuštanja i potcenjivanja rivala.
Kanada napreduje i moramo da budemo oprezni. Naravno da smo ogromni favorite, ali susret treba da iskoristimo i za neke stvari pred naredne mečeve”, rekao je Stefan Ćirić pomoćnik Dejana Savića.

U prethodnom susreta protiv Kazahstana naš selektor odmarao je Miloša Ćuka i Milana Aleksića, na golu je ceo meč bio Gojko Pijetlović umesto prvog golmana Branislava Mitrovića.
Protiv Španaca su Kanađani odigrali odlično. Predstavljaju iznenađenje, jer nije lako pobediti Mađarsku, bez obzira na sastav. Ne očekuje nas lak zadatak, moramo da nametnemo naš ritam i mislim da neće biti nikakvih problema”, istakao je Strahinja Rašović za portal vaterpolovesti.com.

Poslednji puta naša reprezentacija je igrala protiv Kanade pre pet godina u Svetskoj ligi i pobedila sa 16:11.

U ostalim mečevima, Hrvatska i Španija ne bi smeli da imaju problema protiv Japanda, odnosno Kazahstana, dok se najneizvesniji susret očekuje od 15 časova u duelu Mađarske i Australije. Naši severni susedi su u krizi poslednjih godina, izgubili su korak za Srbijom i Hrvatskom. Mađari su u Beograd došli u podmlađenom sastavu. Na startu su šokirani od Kanade, ali dižu formu kako se takmičenje bliži završnici.

Australijance sa klupe predvodi nekada veliki as hrvatskog vaterpola Elvis Fatović. Karakteristično za Ozije je da su odlični plivači, da mogu da budu neugodni. Protiv Hrvatske su vodili posle prvog poluvremena, ali su Barakude u nastavku serijom 5:0 uspele da slave. Na otvaranju finalnog turnira Svetske lige su namučili Srbiju, ali na kraju je bilo 12:8 za domaćina.

Tradicija je na strani Mađara koji su dobili šest od poslednjih osam susreta. Dva su završena bez pobednika. Pre četiri godine u Svetskoj ligi su Australijanci poslednji put slavili protiv Mađarske, bilo je 9:6.

Podsetimo, za ovaj turnir važe i nova pravila. Od prošle godine, posle faula, igrač će imati pravo direktno da šutira sa šest metara (ranije sa pet), a unutar te zone, svaki prekršaj s leđa biće kažnjavan petercem. Vaterpolista posle kornera ne mora da doda, već ima pravo da upliva i da šutira ka golu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 15:00 11701 SL Hungary - Australia ki 1 2,00
Pet 16:45 11702 SL Japan - Croatia h 2 (+6.5) 1,85
Pet 21:00 11704 SL Canada - Serbia h 2 (+7.5) 1,85
Ukupna kvota6,85

SVETSKA LIGA – ČETVRTFINALE

Petak
15.00: (2,00) Mađarska (6,25) Australija (2,35)
16.45: (1,85) Japan (hendikep 6.5) Hrvatska (1,85)
19.15: (1,85) Španija (hendikep -13.5) Kazahstan (1,85)
21.00: (1,85) Kanada (hendikep 7.5) Srbija (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara