Marko Vujin (© Star Sport)
Marko Vujin (© Star Sport)

Marko Vujin novi potpredsednik Vojvodine

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.08.22. | 10:59

Veliko pojačanje na funkcionerskom mestu

Legendarni srpski rukometaš, Marko Vujin, prošle godine je odlučio da ode u igračku penziju posle velikih uspeha na svim frontovima, a sada ulazi u funkcionerske vode. Naime, Vujin je novi potpredsednik Vojvodine, devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Karijeru je počeo u Sintelonu iz Bačke Palanke, nakon čega 2003. godine prelazi u mađarski Dunafer odakle je nakon tri sezone prešao u Vesprem. Šest sezona je proveo u Vespremu nakon čega je 2012. postao igrač nemačkog Kila. Za sedam godina u dresu Kila je osvojio veliki broj trofeja u domaćim okvirima, ali je ostao bez najvrednijeg, Lige šampiona. Vujin je tokom sezone 2018/19. propustio čitav drugi deo zbog zdravstvenih razloga, pa je na kraju sezone došlo do razlaza. U sezoni 2019/20. je bio igrač Sportinga iz Lisabona. U poslednjoj igračkoj godini, Bačkopalančanin je branio boje Vardara i mađarskog PIK Segeda.

Izabrane vesti

U dresu reprezentacije je dobitovao 2003. godine, a najveći uspeh je doživeo 2012. godine kada je osvojio srebro na prvenstvu Evrope.

Što se tiče igračkog kadra Vojvodine za narednu sezonu, stigli su Fran Lučin i Marin Buneta, a vratio se i Miloš Grozdanić, levo krilo sa kojim je dogovorena jednogodišnja saradnja. Tim Borisa Rojevića ovog leta pojačali su još: Živan Pešić, Milan Savić, Marko Vasić, Idris Idrisi i kao najzvučnije ime Baris Puhovski.


tagovi

marko vujinRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara