Nema šanse da Barsa bude proglašena za prvaka

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.03.20. | 21:29

"Prvenstvo će se kad-tad završiti. Regularno", poručio prvi čovek španskog fudbala

Prvi čovek španskog fudbala Luis Rubijales kazao je danas posle video-sastanka svih Saveza sa čelnicima UEFA da ne postoji šansa da španski šampionat bude prekinut. On je naveo da će Primera biti privedena kraju "po postojećim pravilima ili 30. juna, kako je propisala Evropska kuća fudbala, ili kasnije", odnosno da ne postoji opcija da na bilo koji drugi način, osim posle regularno odigranih svih 38 kola, bude proglašen šampion. 

Ovo u prevodu znači da je Barselonin predlog pao u vodu pre nego što je zvanično i saopšten. Podsetimo, Katalonci su, doduše nezvanično, pre dva dana zatražili da prvenstvo bude suspendovano i da u šampiona bude promovisan trenutni lider - Barselona.
"Konkurencija mora da bude pobeđena na terenu. Samo tako ćemo izbeći nepravdu. Svi smo glasali za taj predlog. Jer svi klubovi žele pravdu. Ako su takmičenja počela po određenim pravilima, po tim pravilima moraju i da budu okončana. Sezona će biti završena 30. juna ili kasnije, ali biće završena", poručio je Rubijales, odbacivši i najamnju šansu da Barsa kao trenutni lider postane šampion.

Izabrane vesti

  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara