Mozzartove donacije za zdraviju Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.12.19. | 11:53

Imajući u vidu značaj prevencije i ranog otkrivanja bolesti kako bi se na vreme započelo lečenje, kompanija Mozzart kao jedan od najvećih donatora u Srbiji značajna sredstva izdvaja za doprinos razvoju zdravstva kao i za lečenje pojedinaca

Svesna koliki je značaj ulaganja privatnih kompanija u poboljšanje uslova rada zadravstvenih ustanova, kompanija Mozzart je još jednom pokazala da njen menadžment i zaposleni poseduju visok nivo društveno odgovornog ponašanja, ovoga puta nabavivši jedan od najsavremenijih inkubatora za Ginekološko-akušersku kliniku Narodni front. Ukoliko znamo da se u najvećem porodilištu na Balkanu godišnje rodi više od 7.500 beba, i da je oko 1.000 prevremeno rođenih, od kojih petina sa težinom manjom od 500 grama, vrednost donacije postaje nemerljiva, jer jedan ovakav najsavremeniji aparat, pre svega, povećava šansu najmlađih pacijenata, ne samo da prežive, već i da bez posledica izrastu u zdrave ljude.

Sredstva za nabavku najsavremenijeg inkubatora, za koji u GAK-u kažu da je najbolji od svih koje su do sada imali, prikupljena su u humanitarnom šutiranju na koš održanom nedavno povodom promocije saradnje Mozzarta i KK Patizan. To je bio i povod da kapiten crno-belih Novica Veličković, zajedno s direktorom Sektora korporativnih komunikacija najvećeg priređivača igara na sreću u regionu Borjanom Popovićem, prisustvuje samoj donaciji inkubatora i u društvu prof. dr Željka Mikovića, direktora Klinike, obiđe najmlađe pacijente. On je izrazio zahvalnost Mozzartu što je deo jedne tako lepe akcije, poželevši još mnogo sličnih.

Izabrane vesti

Donacija inkubatora GAK-u Narodni front

Donacija inkubatora samo je poslednja u nizu Mozzartovih akcija koje za cilj imaju unapređenje zdravstvenog sistema i obezbeđenje boljih uslova lečenja i boravka pacijenata u zdravstvenim institucijama.

Mozzart je i dosad donirao vredne aparate i medicinsku opremu mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama širom Srbije. U akciji „Humanitarni tiket u podne“ značajna materijalna sredstva donirana su, kako za lečenje pojedinaca, tako i za humanitarne organizacije i zdravstvene ustanove. Sa Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ Mozzart je sarađivao u brojnim donatorskim i dobrotvornim akcijama. Zajedno sa Fondacijom princeze Katarine, donirana je medicinska oprema Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Jednom od najvećih kliničkih centara u Srbiji - Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara donirana su sredstva za kupovinu instrumenata kako bi se poboljšali uslovi, kako za lekare, tako i za majke i bebe. Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije doniran je ultrazvični aparat kojim je značajno unapređen rad lekara te ustanove.

Donacija ortopediji Kliničkog centra

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Mozzart je kontinuirano sprovodi akciju opremanja televizorima zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi se pacijentima olakšao boravak u bolnici. Televizori su donirani Institutu za majku i dete u Beogradu, Vojnomedicinskoj akademiji i svim ostalim vojnim zdravstvenim ustanovama, Dnevnoj bolnici za odrasle Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj...

Ulaganje u zdravstvo i lečenje ostaće jedno od opredeljenja i prioriteta društveno odgovornog ponašanja i dalje. Već sledeće nedelje akcija „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“ koju Mozzart sprovodi sa FK Crvena zvezda biće krunisana donacijom ultrazvučnog aparata i medicinskih instrumenata Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.

BUDIMO DRUŠTVENO ODGOVORNI I U 2020.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara