Najbolji igrač Evrope o propasti srpskog rukometa: Dovedite pravog trenera i igraću! Dotakli smo dno, sad grcamo u mulju

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.01.20. | 08:33

Petar Nenadić bez pardona o svemu...

Dok je rukometna reprezentacija Srbije još jednom dotakla dno i s Evropskog prvenstva u Gracu vratila se kući bez pobede u rukama, dok u nekom drugom svetu ta ista Srbija ima najboljeg igrača Lige šampiona za prethodnu godinu. Samo, nije ga kasnije bilo u nacionalnom timu...

Petar Nenadić, zvanično najbolji igrač Lige šampiona po izboru EHF za 2019, rekao je pre dve godine "zbogom" reprezentaciji Srbije, iako je u punoj igračkoj snazi. Vodeći igrač Vesprema nikako nije mogao da se pomiri sa nekim stvarima u radu nacionalnog tima, zbog čega je sam odlučio da se posveti isključivo klupskoj karijeri. To, ipak, ne znači, da Nenadić nije s punom pažnjom pratio nastup svojih saigrača u Gracu i video još jedan potop srpskog reprezentativnog rukometa. Zbog toga je još istrajniji u ideji da vidi radikalne promene u Savezu, na klupi i u sistemu funkcionisanja srpskog rukometa kako bi se ipak vratio...
"Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svašta sam doživeo. Atmosfera je uvek bila dobra. Osim Vranješa i Hasanefendića, nismo imali stabilnog i pravog trenera. U godinama sam kad mogu mnogo, imam volju i želju, ali dajte ljudi - dovedite valjanog trenera i da svi počnemo nešto da radimo. Ovako više ne ide", rekao je Nenadić za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Srbija je grupnu fazu takmičenja u Gracu završila bez pobede, sa porazima od prosečne Belorusije, skromne Crne Gore i Hrvatske koja više nije toliki bauk kao nekada...
"Katastrofa! Svaki januar ista priča, svake godine mi govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Nije ovo momenat da se iznosi prljav veš i padaju teške reči, iako je je ponovo naš najtrofejniji sport najružnija slika Srbije. Za petnaest godina smo samo dva puta prošli u drugi krug. Dosta je toga, stvarno. Taj rezultat u Gracu je slika i prilika našeg rukometa, koji poslednjih dvadeset godina ne funkcioniše. Vode ga pogrešni, nema sistem, plan, cilj..."

Nenadić priznaje da ga najviše zanima da li će i ova godina proći bez adekvatnih promena u svim okvirima...
"Hoće li neko konačno preuzeti odgovornost za propast srpskog rukometa, ovo više nema smisla. Svi vozovi su odavno prošli, mi više nemamo ništa, dotakli smo dno odavno, sad grcamo u mulju. Neka svi preuzmu odgovornost i neka odu, to je jedino rešenje, pa da počnemo ispočetka", kaže Nenadić za Žurnal.

Najbolji igrač Vesprema tvrdi da nije imao nikakav problem s selektorom Nenadom Peruničićem, ali isto tako veruje da nije bilo vreme da on preuzme selektorsku funkciju. 
"Problem naših trenera je sujeta. Naši stručnjaci smatraju da igrači treba njih da zovu, mole i jure, a gledam sve ostale kamko obilaze svoje momke po svetu, zovu ih, pričaju s njima, druže se. To kod nas nije slučaj".

Razgovor za Sportski žurnal zaključio je mišlju da je Srbiji potreban trener stranac, a će Momir Ilić postati vrhunski trener, ali i uz poruku da igračima Srbije ništa ne zamera, jer "naši treneri imaju čudan sindrom, da sve rade u tajnosti i da svaki spisak ima po 26 imena, dok se kod ostalih znaju šesnaest ili osamnaest".

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara