Najbolji libero sveta Teodora Pušić zna samo za zlatna odličja: Uradile smo nešto što niko pre nas nije

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.22. | 17:44

Reprezentativka Srbije pre početka Svetskog prvenstva verovala da Srbija može još jednom do trona

Bila je član tima na velikim takmičenjima od 2017. do 2019. godine. Osvojila je tri vezana zlata, a onda prošle godine na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu Teodora Pušić nije uspela da nađe mesto u najužem sastavu. Sigurno da joj je to teško palo, ali i motivisalo da radi jače i više.

Na Svetskom prvenstvu je prikazala partije kakve nikad ranije nije. Imala je sjajne odbrane, na prijemu se trudila da što bolje ukroti snažne protivničke servise i davala je energiju timu, što se od jednog libera uvek i očekuje.

Izabrane vesti

Posle svetskog i dva evropska zlata, ličnoj kolekciji je dodala još jedno svetsko najsjajnije odličje. I ne samo to, nego i priznanje za najboljeg libera sveta. Pamtiće se u porodici Pušić ovo takmičenje zauvek...

Dobar je turnir iza mene. Nemam neki poseban osećaj... Veoma mi je drago što smo odbranile ono što smo osvojile pre četiri godine. To je veoma teško, a mi smo uspele. Ove izvanredne devojke i ja smo odigrale sjajan turnir. Ostvariti 12 pobeda, od toga devet maksimalnim rezultatom – neko mi je i rekao od novinara ovde da to niko pre nas nije uradio“, rekla je Teodora Pušić.

Da je verovala u ponavljanje uspeha dokaz je izjava data pre nešto manje od mesec dana.

Na poslednjoj konferenciji pred odlazak ja sam rekla da idemo na medalju, a da se nadam najsjajnijoj. Tako da ono što sam rekla, ispostavilo se kao tačno“.

Najstresniji deo prvenstva bila je završnica četvrtfinalnog obračuna.

Utakmica sa Poljskom je bila ključna. Kad smo njih dobile 3:2, pred 12.000 navijača... Znale smo da možemo mnogo“.

Držati prijem na visokom nivou sve vreme nije uopšte lagan zadatak, zna svako ko je stajao u sred terena i čekao protivnički servis. Teodora se pobrinula da Bojani Drči olakša posao u organizaciji napada...

Velika je odgovornost. Na Tijani je ogromna, pa ona to završava u napadu. Ja sam u odbrani i na prijemu. Sve se pokrivamo... Svako odradi svoj deo posla“.

Pre pet godina je bila prvi put deo seniorske reprezentacije na velikom takmičenju. 

Prošla sam kroz sve mlađe generacije pre toga... Početak u seniorskoj selekciji je bio zlatan, od tada su tu uvek medalje“.

Deluje da se ova ekipa neće uskoro zaustaviti.

Nama je cilj olimpijska medalja u Parizu“, poručuje Teodora.

Večeras će odbojkašice proslaviti zlato i na čuvenom balkonu.

Malo smo slavile u hotelu, koliko smo stigle. Trebalo je i da se pakujemo, spremamo, da budemo malo i sa našima. Ali, večeras ćemo sve nadoknaditi“, podvukla je Teodora Pušić


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTeodora Pušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara