Hena Kurtagić (©CEV)
Hena Kurtagić (©CEV)

Napad odličan, blok još bolji: Hena Kurtagić blistala protiv Panatinaikosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 18:51

Nant stigao blizu polufinala CEV Čelendž kupa

Odlično se Hena Kurtagić snašla na prvoj inostranoj stanici. Stalno iz Francuske stižu vesti o njenim veoma dobrim partijama...

Još jedno odlično izdanje prikazala je danas u duelu četvrtfinala CEV Čelendž kupa. Francuski Nant je u gostima savladao Panatinaikos - 3:1 (25:21, 25:27, 25:21, 25:21), a reprezentativka Srbije je bila jedna od najzaslužnijih za važnu pobedu.

Izabrane vesti

Hena je bila veoma zapažena u napadu, a posebno je blistala u bloku. Pokazala je ponovo da ima neverovatan osećaj za blok - pa je iz tog elementa osvojila više poena nego cela protivnička ekipa. Čak šest... Rivalkama je samo četiri puta pošlo za rukom da zaustave na mreži francuski tim.

Kurtagićeva je i sama pričala kako joj je napad slabiji element, ali čini se da sve više radi na njemu i da rezultati dolaze. Dobila je 17 lopti od dizača, a prošla je 11, što bi značilo da je imala 65 odsto realizacije.

Imala je jednu grešku u napadu, dva puta je pogrešila servis, ali sve u svemu prikazala je veoma dobru partiju i sa 17 poena bila je jedna od najzaslužnijih za tri boda. U prvom i trećem setu bila je glavni akter na terenu, u preostala dva su saigračice malo dodale gas...

Nant je osvojio tri boda i sada su mu dva seta u revanšu potrebna kako bi se plasirao u polufinale CEV Čelendž kupa. Grčkom klubu je potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, da bi onda pokušao preko zlatnog seta da prođe dalje.


tagovi

Hena KurtagićČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara