Slavlje Jedinstva (©MN Press)
Slavlje Jedinstva (©MN Press)

Nekad Užice, sada Stara Pazova: Ponovo najbolju odbojku u Srbiji igra Jedinstvo!

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 19:26

Stigla je prva titula u istoriji ovog kluba

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove nove su šampionke naše zemlje! Ljubitelji odbojke u Srbiji više ne mogu kao nekad da uživaju u vrhunskim partijama užičkog Jedinstva, ali su zato svedoci dominacije jednog drugog kluba sa istim imenom.

Ekipa koju sa klupe predvodi Jovo Caković uspela je večeras u sjajnom ambijentu pred domaćim navijačima da dođe do prve titule u Superligi. Pazovčanke su baš kao i na otvaranju finalne serije bile veoma ubedljive protiv Uba, završile su posao za samo tri seta i tako sprečile igranje majstorice - 3:0 (25:17, 25:22, 25:14).

Izabrane vesti

Pamtiće se da su Jedinstvu prvi šampionski naslov donele Isidora Kockarević (kapiten), Branka Tica, Tamara Miljević, Marija Miljević, Minja Osmajić, Mina Dragović, Milica Medved, Ivana Nedeljković, Jovana Zelenović, Jovana Punišić, Sonja Danilović, Jana Pavlović, Maša Lakićević i Katarina Rodić. Sa klupe ih je predvodio trener Jovo Caković zajedno sa pomoćnicima.

Prvu utakmicu u gostima pobedile su bez ikakvih problema - 3:0. Na drugoj su se više pomučile kod kuće, ali su takođe slavile - 3:2 i tako stigle veoma blizu titule. Ubljanke su im uzvratile posle velike drame u trećem obračunu - 3:2, ali do majstorice nisu mogle. Konačan rezultat u seriji je 3-1 za Cakovićevu ekspediciju.

Jedinstvo je na najlepši mogući način krunisalo sjajnu sezonu. Bile su ove devojke uspešne i na evropskoj sceni - stigle su do polufinala CEV Čelendž kupa, igrale su finale Kupa Srbije i za kraj su postale šampionke svoje zemlje.

Odbojkašice Uba (MN Press)Odbojkašice Uba (MN Press)

Večeras su istrčale pred domaće navijače odlučne da zabeleže i tu presudnu pobedu. Ispustile su prethodnu utakmicu i pored velikog vođstva, ali su lekciju očigledno naučile. Pazovčani su ispunili dvoranu do poslednjeg mesta, zapravo mnogo ljudi je čak i stajalo - svi su želeli da prisustvuju istorijskom trenutku. Verovali su u trijumf, baš kao što je i Caković verovao u svoje izabranice.

Prvi set je Jedinstvo dobilo lako jer je na vreme napravilo veliku razliku. Dominirala je sa pozicije korektora Tamara Miljević, nanizala je čak osam poena u tom periodu i dovela ekipu do vođstva (25:17). Na drugoj strani koleginica sa iste pozicije Anet Barbara Benitez je postigla samo jedan, što apsolutno nije bilo dovoljno od glavnog napadača da bi se zapretilo protivniku.

Ub je popravio igru u nastavku, preuzeo je inicijativu u drugom periodu, ali je ispustio prednost kad nije smeo. Posle sjajnih blokova povele su izabranice Marijane Boričić - 17:13, ali je njihov veliki nalet prekinuo Caković pravom izmenom. Uveo je Ivanu Nedeljković, a ona je servisima napravila potpunu pometnju kod rivala. Napravila je dva asa, odigrala dobru odbranu i pomogla ekipi da se potpuno vrati, a posle i dobija ovaj set. Ispostavilo se da je tada meč i prelomljen, jer Ub više nije mogao da se oporavi. Jedinstvo je zbog preokreta bilo puno samopouzdanja, odlično je odigralo završnicu i dupliralo vođstvo u setovima - 25:22.

Branka Tica u napadu (MN Press)Branka Tica u napadu (MN Press)

U trećem setu Pazovčanke su plesale po terenu, a navijači su ih pratili aplauzima, skandiranjem, pesmama... Bile su mnogo bolje u napadu, a predvodila ih je fantastično kapiten Isidora Kockarević. Ub je bio potpuno dotučen, pa je ostalo pitanje samo kojom razlikom će se završiti poslednji period. Domaće su želele što pre da započnu slavlje, pa su protivnika ostavile na samo 14 poena.

Najveće zasluge za trijumf idu na adresu tri igračice sa krajnjih pozicija... Tamara Miljević je bila najefikasnija sa 17 poena, Branka Tica je upisala 15, a Isidora Kockarević 14. U poraženom sastavu najviše poena je skupila kapiten Slađana Erić - devet.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota 15. april

Ub - Jedinstvo 0:3 (16:25, 14:25, 17:25)

Utorak - 18. april

Jedinstvo - Ub 3:2 (23:25, 25:20, 21:25, 25:16, 15:10)

Petak - 21. april

Ub - Jedinstvo 3:2 (25:17, 17:25, 22:25, 25:22, 15:10)

Ponedeljak - 24. april

Jedinstvo - Ub 3:0 (25:17, 25:22, 25:14)


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbSuperliga Srbije u odbojciJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara