Stahovski: Nuđeno mi je 100.000 dolara da izgubim na Australijan openu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 10:15

„Tražio sam zaštitu za porodicu“, priznao Ukrajinac

Mogla bi to da bude nova bura u svetu tenisa. Odavno se nije desilo da neki igrač sa tako solidnom reputacijom, kakvu ima Sergej Stahovski, javno kaže da mu je nuđeno da namesti meč.

I to nije u pitanju neki mali turnir, sa simboličnom nagradom i brojem bodova, već – grend slem. Ukrajinac je odbio da odigra meč „po narudžbi“, a opet ga je izgubio...

Izabrane vesti

Sve se desilo, doduše, pre više od deset godina. Bio je to januar 2009. godine. Tada je Stahovski bio među 40 najboljih na svetu.
Kada sam došao na Australijan open ponuđeno mi je 100.000 dolara da izgubim meč prvog kola protiv Arnoa Klemena. Prišla su mi dvojica tipova u ime njihovog 'investitora'. Na kraju sam izgubio meč iako sam vodio sa 2:1 u setovima. Dok sam izlazio s terena razmišljao da bih ga gađao reketom kad bih ga ugledao na tribinama“, pričao je Stahovski.

Ukrajinac je odmah posle poraza otišao u kancelariju Jedinice za teniski integritet, da ispriča šta se dogodilo.
Odmah su me pitali ko je taj čovek koji mi je prišao. Rekao sam im: 'Čekajte malo, hoćete li vi zaštiti moju porodicu? Taj tip je pion, oni koji stoje iza njega su jako opasni'. Odgovorili su mi da ne mogu ništa da mi garantuju“, završio je Stahovski.

Priča se, dakle, nije rasplela do kraja, ostalo je nepoznato ko je tačno probao da namesti meč. Može samo da se nagađa...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara