Odbojkašice ispustile 2:0, novi poraz u Japanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.19. | 15:10

Veliki preokret domaćina

Odbojkašice Srbije su na Svetskom kupu u Japanu upisale novi poraz.

Bolja od svetskih i evropskih šampionski je bila domaća selekcija koja je preokrenula rezultat i posle dva seta deficita uspela da slavi 3:2 (21:25, 21:25, 25:20, 25:20, 15:6).

Izabrane vesti

Delovalo je da će Srbija rastužiti domaću pibliku u Osaki i da će naneti Japankama poraz. Naša reprezentacija je lagano rešila prva dva seta u svoju korist identičnim rezutatom, a moglo je da bude i ubedljivije jer su naše devojke imale i veću prednost.

Vodila je Srbija i do sredine trećeg seta, a onda je usledio neobjašnjiv pad u igri naše reprezentacije. Japanke su od 8:12, došle do 17:14 i do kraja samo povećavale prednost. Spašen set je domaćima dao krila, pa su nošene podrškom sa tribina mnogo bolje zaigrale u četvrtom setu. Na 15:13 su napravile seriju 4:0 kojom su prelomile set i ušlo se u tajbrejk.

Gubitak velike prednosti je potpuno psihološki slomio odbojkašice Srbije koje su u petom setu odigrale neprepoznatljivo loše i poražene su. Iši i Nabeja su sa 19 poena bile najbolje u domaćem timu, dok je Mina Popović sa 24 poena bila najefikasnija u poraženom timu.

Do kraja Svetskog kupa koji nema skoro nikakav takmičarski značaj su ostala još dva kola. Naša podmlađena reprezentacija bez selektora i Terzića i skoro cele startne postave je do sada zabeležila četiri pobede i pet poraza, baš kao i današnji rival Japan.

Srbija do kraja ima mečeve protiv lidera Kine koja nema poraz u devet mečeva i Dominikanske Republike.  

Foto: FIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara