Aleksandra Uzelac (©MN Press)
Aleksandra Uzelac (©MN Press)

Operisana Aleksandra Uzelac: Već dva meseca sam bez treninga, jedva čekam da zaigram ponovo

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 17:24

Mlada odbojkašica morala da se odluči za operativni zahvat

Izborila je sa juniorskom reprezentacijom plasman na Evropsko prvenstvo, a onda morala na određeni period da se pozdravi sa odbojkom. Aleksandra Uzelac je zbog zdrastvenih problema već dva meseca na pauzi, a trenutno se nalazi u bolnici... Jedna od najtalentovanijih odbojkašica Srbije, rođena 2004. godine ima samo pozitivne misli i nada se da će biti spremna za reprezentativna takmičenja koja su na programu u julu i avgustu.

Imala je operativni zahvat na vratu, jer je već određeno vreme tu bila prisutna izraslina koja joj je stvarala probleme.

Izabrane vesti

"Trenutno se ne osećam baš sjajno, još imam bolove. Operisana sam u ponedeljak, dren će biti tu verovatno sve do petka", kaže Aleksandra Uzelac za Mozzart Sport. "Rana je veoma duboka i doktori kaže da me zbog toga toliko boli".

Aleksandra još nema 18 godina, ali je već u karijeri beležila velike pobede. I sada kada je van terena pokazuje taj pobednički karakter.

"Ako bude sve u redu, u petak ću izaći iz bolnice posle 10 dana provedenih ovde. Potrebno je onda vreme da sve to dobro zaraste i da se vratim u normalu. Ako bude bilo moguće, pokušaću da se spremim za Evropsko prvenstvo sa mlađim seniorkama, a onda i za takmičenje sa juniorkama".

Odbojkašica Železničara odbrojava dane do povratka na teren i igranja utakmica...

"Pokušavam da rešim ovo od povratka sa kvalifikacija iz Češke 10 aprila. Sad sam i to dočekala... Mnogo mi nedostaje odbojka, saigračice, normalan trening bez ograničenja i razmišljanja o ovome. Jedva čekam da što pre ponovo zaigram", podvukla je Aleksandra Uzelac.

Mlađe seniorke su izborile plasman na premijerni šampionat Starog kontinenta koji će se odigrati od 12. do 17. jula u Italiji. EP za juniorke će se održati od 27. avgusta do 4. septembra u Skoplju u Severnoj Makedoniji.

Nadamo se da će u rosteru reprezentacije svoje mesto zauzeti i Aleksandra Uzelac. Svi znaju koliko znači nacionalnom timu...


tagovi

Aleksandra UzelacŽOK Železničar Lajkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara