(©MN Press)
(©MN Press)

Partizan bez rešenja za Vošin vrtić! Klinci iz Novog Sada podigli prvi trofej, blistao Stanković

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 21:12

Crno-beli dobili dobru lekciju na otvaranju sezone od ekipe Marka Narančića

Prošle sezone je Vojvodina dovela moćna pojačanja, bila je favorit u svim domaćim takmičenjima, a ostala bez ijednog trofeja. Sada su u Novom Sadu promenili ploču, oslonili se na svoju školu, mlade igrače i trenera - i odmah im se isplatilo. Osvojili su prvi pehar, bili su u Superkupu bolji od Partizana, iako im se nisu davale velike šanse za pobedu - 3:1 (25:20, 25:23, 21:25, 25:19).

Jedva punoletni korektor Luka Stanković je blistao večeras u Kruševcu, odlično su ga pratili i ostali saigrači - Janićeva četa nije imala pravi odgovor. Mladi korektor je završio meč sa 23 poena - napad 37-18 (49 odsto), tri bloka, dva asa. Žarko Ubiparip je doprineo sa 14 poena, a Andrej Rudić sa deset.

Izabrane vesti

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Milija Mrdak sa 19 poena (napad 29-17, 59 odsto), dok je drugi dvocifreni bio Luka Tadić sa 15.

U taboru Vojvodine su pre meča potpuno prepustili ulogu favorita protivniku, samim tim skroz skinuli pritisak sa svojih leđa... Znali su da nemaju šta da izgube, izašli su na teren rasterećeni, bez imalo straha, sa ogromnim motivom da se dokažu protiv ekipe koja ove sezone brani triplu krunu.

Sjajno su otvorili meč, a posebno su se istakli u bloku. U prvih nekoliko poena kao da je postavljen zid na mreži, pa prolaska za Beograđane nije bilo. Dok su crno-beli shvatili da je utakmica počela, Vojvodina je vodila 5:0. Odlično je funkcionisao tandem igrača rođenih 2005. godine - dizač Matija Milanović i korektor Luka Stanković. Za mladog ubojitog napadača Janićeva ekipa nije imala nikakvo rešenje. Velike probleme pravili su im i srednji blokeri Savovski i Rudić. Visoke procente prijema imali su libero Negić i Bajandić, pa je za Narančićevu četu sve bilo jednostavno...

Partizan se mučio, od početka je morao da juri rezultat, vidljivo je bilo da ekipa još nije uigrana kako bi se očekivalo. Janić je pokušavao da ih trgne, da promeni nešto, ali Vojvodina nije popuštala. Stanković je bio neumljiv i doveo je tim na prag osvajanja prvog seta. Crno-beli su u završnici zahvaljujući dobrom bloku smanjili zaostatak, ali do preokreta nisu mogli. Na kraju je bilo 25:20 za Novosađane.

Mlada četa iz srpske Atine nije spustila nivo igre ni u drugom setu. Partizan je bio prisutniji, opasniji, ali je Vojvodina ponovo sve držala u svojim rukama. Stanković je nastavio tamo gde je stao u uvodnom periodu, na njegovim krilima je raslo vođstvo. Od 5:4 pa do 21:20 - sve vreme je prednost bila na strani momaka u crvenim dresovima. U završnici su Mrdak i drugari imali šansu za izjednačenje, ali nisu je iskoristili, pa je Voša duplirala vođstvo.

Tek u trećem setu su igrači Partizana preuzeli inicijativu. Krsteski je imao dobar prijem, u napadu su odlični bili Mrdak i Petrović, pa je rezultat bio mnogo povoljniji. Mladi igrači u protivničkom taboru su pravili veći broj grešaka i to je uticalo da se udalje od maksimalne pobede.

Nisu uspeli Narančićevi momci da završe meč u tri seta, ali zato jesu u četiri. Crno-beli su samo produžili utakmicu, ali definitivno večeras nisu imali šta da traže protiv motivisanog protivnika. U poslednjem periodu je odgovornost preuzeo Žarko Ubiparip, bio je veoma efikasan u napadu i sigurnim koracima je vodio ekipu ka trofeju.

Odličan početak sezone za mladu četu iz Novog Sada. Sigurno da će ih sada mnogo ozbiljnije shvatiti svi rival, bez obzira na njihove godine...



tagovi

OK VojvodinaOK PartizanBojan JanićMarko Narančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara