Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Partizan pokazao zube Novom Beogradu: Crno-beli se nadigravali, ali još jednom pali u derbiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 14:41

Tim Vladimira Vujasinovića zabeležio šestu pobedu na Jadranu - 12:9

Pokazao je Partizan zube Novom Beogradu, nije dopustio Vujasinovićevim momcima da ga opet posrame, ali od poraza nije mogao da pobegne. To je pošlo za rukom samo Olimpijakosu u Ligi šampiona. Završio je Novi Beograd turnir sa maksimalnim učinkom, slavio je u svih šest utakmica i utabao stazu do prvog mesta u ligaškom delu, koje dovodi Fajnal-for na “11. april”. Obavio je drim-tim pola posla na Jadranu i u dva derbija u dva dana pokazao da je dominantan, ali ne i nepobediv - 12:9 (1:1, 3:2, 3:1, 5:5).

Novi Beograd se nije “otreznio” od pobede protiv dubrovačkog Juga, bilo je potrebno vreme mašineriji Vladimira Vujasinovića da profunkcioniše. Brdo kardinalnih grešaka napravio je Novi Beograd, konci igre bili su pokidani - naročito u prvom poluvremenu - a Partizan je odigrao verovatno najbolju utakmicu na turniru. U samo mesec dana Novi Beograd i Partizan sastali su se dva puta, odigrali su dva dijametralno suprotna meča.

Izabrane vesti

Na “Banjici” je Novi Beograd uništio Partizana, naneo mu je najteži poraz u bogatih 75 godina postojanja. Tih 20:6 peklo je crno-bele, bila je to so na živu ranu i lampica koja je treperila pred dolazak u kuću Novog Beograda na prvi turnir Jadranske lige. Znali su Miloš Korolija i njegovi momci da mogu da se izvade samo tako što će odigrati egal utakmicu sa favorizovanim protivnikom.

Aleks Boven (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Aleks Boven (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Za previše ležeran pristup na otvaranju Novi Beograd nije platio, ali je patio i krvario u bazenu. Rovovska bitka, prsa u prsa. “Telefonirali” su vaterpolisti Novog Beograda, klizile su Drašku Gogovu i Strahinji Rašoviću lopte sa ruke u nekoliko navrata, bežale su u naručje Partizana. Ali kriza nije potrajala doveka, nestala je početkom drugog poluvremena.

Partizan je bio ravnopravan rival ponajviše zahvaljujući sjajnom šuterskom izdanju Aleksa Bovena. Crno-beli su na poluvremenu zaostajali samo gol, a sva tri u mreži Novog Beograda bile su delo Partizanovog Amerikanca. Imao je Aleks Boven na “11. aprilu” dobra izdanja, ali nijedno ni izbliza nije bilo kvalitetno kao u derbiju poslednjeg dana takmičenja.

Održavao je Aleks Boven crno-bele u životu, dao im veštačko disanje na isteku drugog kvartala i uneo nervozu u redove Novog Beograda, ali sam da sruši Vujasinovićev sastav nije mogao. Bilo je potrebno Novom Beogradu vreme da postigne radnu temperaturu, da se oslobodi okova i bude na većem broju obrtaja. Daleko od partije protiv dubrovačkog Juga, a ipak dovoljno da se u sezoni drugi put skroji pobeda u okršaju sa gradskim rivalom.

Radomir Drašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Radomir Drašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Eliminisao je Novi Beograd neke od najbitnijih igrača Partizana, napunio je faulovima Milana Aleksića, Nemanju Vica i Petra Velkića. Zbog dve lične primoran je bio Miloš Korolija da im redukuje minutažu i osloni se i na one mlađe. Vremenom je proradio šut Strahinji Rašoviću i Dušanu Mandiću, a dok nije, Novi Beograd je preko Radomira Drašovića i Vasilija Martinovića tresao mrežu rivala.

Stvorio je Novi Beograd lepu zalihu, imao i četiri gola prednosti u završnici, pa je bez trzavica priveo meč kraju. Aleks Boven je spakovao četiri gola - od toga tri u prvom poluvremenu - a kada je stao, stao je i Partizan. Nije u Novom Beogradu niko odigrao vrhunsku partiju, ali su Vujasinovićevi momci ravnomerno rasporedili golove. Po dva su dali kapiten Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović i Vasilije Martinović.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Nedelja 

Šabac - Budva 12:8

Mladost Zagreb - Jadran Herceg Novi 12:11

Partizan - Novi Beograd 12:9

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Nedelja 

Mornar Split - Crvena zvezda 8:12

Jadran Split - Primorac 15:8

Solaris - Radnički Kragujevac 11:16



tagovi

VK Novi BeogradVK PartizanVK RadničkiRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara