PET NA PET – Milica Starović: Kao devojčica paralelno sam trenirala atletiku i kajak

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.11.19. | 08:30

Učesnica sledeće Olimpijade rado se seća foto-finiša sa SP 2017. kad je stigla do bronze!

Naša današnja gošća u rubrici “Pet na pet” uskoro će biti učesnica društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart  “Humanitarni tiket u podne”. Milica Starović veslanjem je počela da se bavi 2000. godine u Novom Sadu. Na prvi pogled zaljubila se u osećaj koji kajakaši imaju dok su na vodi. Kako za Mozzart Sport kaže, kajak je nešto bez čega ne bi mogla da zamisli život.

Iz velike ljubavi, ali i samopregornog rada, stigli su i rezultati. Milica je između ostalog osvojila srebro na SP 2015. godine, zlato na EP godinu dana kasnije, dve bronzane medalje  na EP u Račicama i bezbroj odličja na Balkanijadama, Univerzijadama, prvo mesto u Bakuu na Evropskim igrama…

Izabrane vesti

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada poput priznanja za najuspešniju sportistkinju Kajakaškog saveza Srbije, lista “Dnevnik”, Spartakove nagrade…

Milica je izborila vizu za Olimpijske igre u Japanu, a zatekli smo je na pripremama sa kojih je odgovorila na naših pet pitanja.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Da, još u vrtiću sam krenula na ritmičku gimnastiku. Posle sam prešla na sportsku gimnastiku. Uporedo sam trenirala kajak i atletiku, tad sam imala deset-jedanaest godina. Konačno opredelila sam se za kajak najpre zbog društva i zabave. Mnogo mi je zanimljivije bilo da na Dunavu savladavam ravnotežu u čamcu i da se kupam sa društvom nakon treninga. Kroz tu sjajnu atmosferu rodila se ljubav prema tom sportu”.

2. Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?
“Mnogi sportisti me inspirišu. Ipak, izdvojila bih našeg Novaka Đokovića jer mislim da je kao celokupna ličnost zaista vredan svake reči pohvale”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Klub za koji navijam je recimo Crvena zvezda. Ruku na srce, nije da sam preterano upućena u dešavanja, ali zbog tate dajem taj odgovor”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Ima dosta upečatljivih momenata, ali sad bih izdvojila trenutak drame na Svetskom prvenstvu 2017. godine  u Račicama. Tad je prema nezvaničnim rezultatima moje ime nakon trke bilo na četvrtom mestu, ali se nakon merenja foto-finiša ustanovilo da sam, ipak, osvojila medalju. To je sprint i hiljaditi delovi sekunde su presudili u moju korist.

5. Životni i sportski moto?
“Sreću čine male stvari”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Cvajte, BOHUM – NIRNBERG. Statistika je na strani Bohuma, 13:8:5. Nakon pet dobrih rezultata Bohum je doživeo dva poraza. U ligi, na poslednja četiri meča, gosti imaju skor 1:2:1. Tabela nam kazuje da večerašnji rivali neće skoro u Bundesligu, ali da padaju golovi na mečevima ovih rivala.

“Pokušajte sa tri plus”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
FOTO: MN Press

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara