FOTO: Sandra Damljanović
FOTO: Sandra Damljanović

PET NA PET – Đorđe Marković : Iz poraza se više nauči nego iz pobeda

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 07:25

Našem glumcu 2003. ukrali su kartu za utakmicu između Partizana i Reala, ali je ipak ušao na stadion u Humskoj

Igrao je u ostvarenjima kao što su“Pozorište u kući”, “Čitulja za Eskobara”, “Bela lađa”, “Ubice mog oca”, “Senke nad Balkanom” do uloge Despota Despotovića u seriji “Šifra Despot” po kojoj ga šira publika najviše prepoznaje. Pored uloga na malim ekranima i filmskom platnu ostvario se kao pozorišni i glasovni glumac.

Pored umetnosti Đorđe Marković obožava sport. Sa velikim emocijama govorio je o poslednjoj utakmici naše fudbalske reprezentacije koja nas je odvela na Mundijal. Pohvalio je igru naših fudbalera protiv Portugalije. Istakao je da su igrači imali sjajan pristup meču, možda nikada bolji. Da su igrali svim srcem, sjajno, borbeno i da na osnovu te igre veruje da će na SP Orlovi proći grupnu fazu. I više, da iskreno veruje da će u Kataru daleko dogurati.

Izabrane vesti

Sa nama je podelio sećanja na svoje sportske aktivnosti. Da je branio za školski tim koji je navijački bio nastrojen prema crno – belima. Da su mu ukrali kartu za utakmicu Partizan – Real, ali da je ipak gledao meč i da više nauči iz poraza nego iz pobeda.   

Đorđe je današnji gost rubrike Pet na pet i plemenitog listića i zato pogledajte odgovore na Mozzartovih pet pitanja.

1.Da li ste se tokom odrastanja, bavili nekim sportom i koliko sada trenirate ?

“Svakako, igrao sam košarku i fudbal. U Loznici, na ulici i u školi, igrao sam fudbal. Tačnije, pravili smo timove prema navijačkim simpatijama, Zvezda protiv Partizana, i ja sam branio za ekipu koja je navijala za crno – bele”.

 2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Maradona je bio najveći od svih sportista, ali pored Argentinca voleo sam Stivena Džerarda. Kapitena Liverpula sam obožavao zbog upornosti, borbenosti, harizmatičnosti, ali i ostrvske muzike pošto volim grupu Pink Floyd”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Naravno Partizan”.

 4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Ako moram da se opredeljujem onda biram dve utakmice. Prvo košarkašku, Partizan protiv Huventuda kada smo došli do prve titule. Drugi meč je iz 2003. godine, fudbalska utakmica Partizana i Real Madrida, kada smo odigrali bez golova. Tu utakmicu ne pamtim samo po dobrom rezultatu već i po velikom pehu koji sam imao. Na dan utakmice ‘orobili’ su nam svlačionicu na FDU i pored ostalog ukrali su mi kartu za večernji meč koju sam ranije kupio. Međutim, pozajmio sam poslednje pare, od brata, otišao ispred stadiona i probijajući se kroz gužvu vikao i tražio kartu. Na svu sreću pojavila se devojka kojoj se mladić razboleo i koja je imala kartu više. Kupio sam je, gledao utakmicu i bio veoma srećan”.   

5 Životni ili sportski moto?

“Iz poraza se više nauči nego iz pobeda ili veće lekcije su naši porazi”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi sa Apenina Salernitana – Juventus. Dok je Juve izgubio dva poslednja meča domaći su odigrali 1:1. Ipak, Stara dama je dva puta dobila Salernitanu, bez primljenog gola. Gosti su puno bodovno zaostali da bi prepustili nova tri boda rivalu.

“Pokušajte sa dvojkom”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

FOTO: Sandra DAMLJANOVIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara