Đovani Gvideti (©CEV)
Đovani Gvideti (©CEV)

Poznat je put do finala, teži deo EP kreće od Švedske u ponedeljak

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 10:37

Sinoć je završena grupna faza, pa se zna kompletan kostur razigravanja

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

To je to - grupna faza je sinoć završena. Danas je slobodan dan, a od sutra počinje zanimljiviji deo Evropskog prvenstva. Naše odbojkašice danas iz Genta u prepodnevnim časovima kreću put Brisela, a razigravanje započinje u ponedeljak. Tri dana će biti bez utakmice - što je i dobro s obzirom na povredu na koju se požalila Tijana Bošković na poslednjem meču grupne faze. Iako prema prvim prognozama nije ništa ozbiljno, svakako će našoj najboljoj igračici prijati pauza, jer je odigrala svih pet utakmica u prvom delu šampionata.

Izabrane vesti

Poznat je kompletan kostur, zna se kako izgleda put do finala i medalje. Što se tiče Srbije - prvi naredni protivnik je ekipa Švedske. Svetske šampionke su osvojile prvo mesto u grupi sa savršenim skorom 5-0, a Skandinavke su bile četvrtoplasirane u Grupi C.

Ukoliko zabeleže pobedu u tom meču, koji se igra u ponedeljak u Briselu, Srpkinje će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Češke i Ukrajine. Čehinje su bile druge u C grupi, iza Turske, dok je Ukrajina u Grupi A zauzela treću poziciju, iza Srbije i Poljske.

Sve u svemu - Srbija će i u osmini finala i u četvrtfinalu biti velikii favorit. U tom delu kostura su reprezentacije koje su daleko od ranga na kom je ekipa koju predvodi Tijana Bošković.

Ako pređu prve dve prepreke u razigravanju, kao što se od njih i očekuje, Gvidetijeve izabranice će najverovatnije na megdan Holandiji. Ta reprezentacija se u osmini finala sastaje sa Švajcarskom, a onda pobednik tog meča izlazi na crtu boljem iz obračuna Bugarske i Slovačke.

U drugom i na papiru mnogo težem delu kostura nalaze se tri favorita - Poljska, Italija i Turska. Pobeda Srbije protiv Poljske je i najavila da će naša selekcija imati lakši put ka finalu, jer je izbegla da se u četvrtfinalu sastane sa nekim od tri najjača protivnika na EP.

Italija će osminu finala igrati protiv Španije u Firenci, a Francuska protiv Rumunije. Turska će u Briselu odmeriti snage sa Belgijom, a Poljska sa Nemačkom. Najzanimljiviji četvrtfinalni duel trebalo bi da bude Turska - Poljska, ukoliko Nemačka ili Belgija ne naprave iznenađenje.

Italija najveće šanse ima da četvrtfinale igra sa Francuskom. Posle tog duela, ako opravdaju Italijanke ulogu favorita, preseliće se u Brisel i čekati boljeg iz okršaja Poljska - Turska.

Osmina finala i četvrtfinale se igraju u Briselu i Firenci, a polufinale, finale i meč za bronzu na programu su u glavnom gradu Belgije.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Osmina finala

Subota - Firenca

18.00: Francuska - Rumunija

21.00: Italija - Španija

Nedelja - Firenca

18.00: Holandija - Švajcarska

21.00: Bugarska - Slovačka

Brisel

17.00: Turska - Belgija

20.00: Poljska - Nemačka

Ponedeljak - Brisel

17.00 Srbija - Švedska

20.00 Češka - Ukrajina

Četvrtfinale

Utorak - Firenca

Italija/Španija - Francuska/Rumunija

Holandija/Švajcarska - Bugarska/Slovačka

Sreda - Brisel

Srbija/Švedska - Češka/Ukrajina

Turska/Belgija - Poljska/Nemačka

Polufinale - 1. septembar u Briselu

Finale i za 3. mesto - 3. septembar u Briselu


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Đovani GvidetiTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara