Aron Palmarson i Gisli Kristjanson (©Reuters)
Aron Palmarson i Gisli Kristjanson (©Reuters)

Rival Srbije u Minhenu s najjačim sastavom: Puca od zvezda - Kristjanson, Magnuson, Palmarson...

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 12:15

Na spisku Islanda i zvezda rukometnog šampiona Evrope koja se i dalje opravlja od povrede kolena. Čak trojica iz Magdeburga

Rukometaši Srbije igraće prvi meč na Evropskom prvenstvu u Minhenu sa Islandom (12. januara). Selekcija ostrvske zemlje na papiru ima strašan tim, jedan od najjačih u Evropi. Poput nas, nisu ni Ribari imali velikih uspeha na poslednjim takmičenjima, ali sve puca od zvezda.

Novi selektor Snori Gudđonson, koji je zamenio Gudmundura Gudmundsona posle kraha na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj početkom godine, pozvao je sve najbolje što ova zemlja ima.

Izabrane vesti

Kapiten tima je Aron Palmarson, koji se letos vratio u otadžbinu, u Hafnerfjerdur, posle decenijskog igranja u Kilu, Vespremu, Barseloni i Olborgu. Ipak, on je u poznim igračkim godinama. Uzdanice selekcije su tandem evrospkog šampiona Magdeburga, srednji bek Gisli Kristjanson i desni Omar Ingi Magnuson. Gisli ja spisku, iako i dalje ne igra zbog operacije ramena, ali se očekuje da će da se oporavi do početka šampionata. Tu je i sjajni organizator igre, takođe Magdeburga, Janus Dadi Smarason.

SPISAK CRNOGORACA ZA MINHEN: POVRATAK BOROZANA, PERJANICE RUKOMETAŠI IZ BUNDESLIGE

Na krilima je takođe Island popunjen vrhunskim rukometašima, igračima Vesprema i norveškog Kolstada, Bjarki Mar Elisonom i Sigvaldi Bjorn Gudđonsonom.

U grupi sa Srbijom su još Mađarska i Crna Gora. Islanđani su nam rivali i za kvalfikacije za Olimpijske igre. Mađarska je to izborila na Svetskom prvenstvu ove godine.

SPISAK ISLANDA OD 20 IMENA: Bjergvin Pal Gustavson (Valur), Viktor Gisli Halgrimson (Nant), Arnar Frejt Arnarson (Melsungen), Andri Mar Runarson (Lajpcig), Aron Palmarson (Hafnarfjerdur), Bjarki Mar Elison (Vesprem), Ejnar Olafson (Fredericija), Eliđi Snor Viđarson (Gumersbah), Elvar Ern Jenson (Melsungen), Gisli Kristjanson (Magdeburg), Haukar Strastarson (Kjelce), Janus Dadi Smarason (Magdeburg), Kristijan Orn Kristjanson (Eks), Odi Rikharson (Kadeten), Omar Ingi Magnuson (Magdeburg), Sigvaldi Bjern Gudđonson (Kolstad), Stiven Tobar Valensija (Benfika), Vigo Kristjanson (Lajpcig), Tortsjern Leo Gunarson (Afturelading) i Orn Gislason (Rajn Nekar Leven).



tagovi

Rukometna reprezentacija IslandaRukometna reprezentacija SrbijeGisli Kristjansonrukometno EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara